Ανακοίνωση Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και ευχές ενόψει του Πάσχα

Συντάκτης Νewsroom 30 Απριλίου, 2013 14:30

Ανακοίνωση Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και ευχές ενόψει του Πάσχα

1. –      Η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ενόψει των εορτών του Πάσχα και της προβλεπομένης αυξημένης κίνησης πεζών και οχημάτων, ανακοινώνει ότι έχουν σχεδιαστεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της, αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, με σκοπό την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, την παροχή διευκολύνσεων στους χρήστες του δικτύου και βέβαια στην αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

–      Συγκεκριμένα θα ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:


α.    Αστυνόμευση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου και χώρων διασκέδασης του κοινού.

β.  Συγκρότηση συνεργείων για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

γ.     Συγκρότηση συνεργείων ελέγχου ταχύτητας.

δ.    Συγκρότηση συνεργείου ελέγχου μέθης.

ε.     Ρύθμιση κυκλοφορίας εντός πόλεων  Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

– Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε στους φίλους οδηγούς τις παρακάτω συμβουλές:

α. Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα.

β. Να φορούν τις ζώνες ασφαλείας.

γ. Να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, την οδήγηση σε κατάσταση κόπωσης, καθώς επίσης να αποφεύγουν την οδήγηση μετά από το γεύμα.

δ. Να τακτοποιούν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

ε. Οι δικυκλιστές να φορούν το κράνος, να έχουν κατάλληλο ντύσιμο και να οδηγούν συνετά και τέλος

στ. Να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας

 

2. Επίσης τις ημέρες αυτές, λόγω αυξημένης κίνησης του κοινού, διενέργειας μεγάλου αριθμού χρηματικών συναλλαγών και αγοράς καταναλωτικών αγαθών, η Υπηρεσία μας  σάς υπενθυμίζει ότι, οι συνθήκες αυτές ευνοούν και καθιστούν ευκολότερη τη διάπραξη αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες κ.λπ.), από άτομα τα οποία επωφελούνται από τον μεγάλο συνωστισμό στα καταστήματα και στις Τράπεζες και επιτυγχάνουν καλύτερα το σκοπό τους.

3. Για τον λόγο αυτό όσοι :

α.    Επισκέπτονται την αγορά :

  • Να έχουν μαζί τους το απολύτως αναγκαίο χρηματικό ποσό.

–          Να τοποθετούν τα χρήματα στις εσωτερικές τσέπες των ενδυμάτων και σε περίπτωση που φέρουν τσάντα να την κρατούν μπροστά τους και πάντοτε κλειστή.

–          Να μην αφήνουν σε δοκιμαστήρια των καταστημάτων τσάντες ή πορτοφόλια με χρήματα.

–          Όταν βρίσκονται σε χώρους, όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση και συνωστισμός, θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερα αυξημένη την προσοχή τους.

–          Να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με διακριτικότητα.

–          Σε περίπτωση κλοπής τους να προσπαθούν να συγκρατούν με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά των δραστών και να καταγγείλουν το γεγονός στην Αστυνομία.

β. Θα απουσιάσουν από τα σπίτια τους:

–       Με την αναχώρησή τους να ασφαλίζουν καλά την είσοδο του διαμερίσματος και κυρίως τις μπαλκονόπορτες, ιδιαίτερα δε όσοι διαμένουν σε ισόγεια και ρετιρέ.

–       Εάν πρόκειται να απουσιάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα να ενημερώσουν πρόσωπα απολύτου εμπιστοσύνης τους, για να επιβλέπουν το σπίτι.

–       Επίσης, εάν υπάρχει σοβαρός λόγος να ενημερώσουν το οικείο Αστυνομικό Τμήμα και να δώσουν τη διεύθυνση όπου θα μεταβούν.

–       Να αφήνουν στοιχεία δηλωτικά της παρουσίας τους (π.χ. αναμμένα φώτα) ώστε οι επίδοξοι παραβάτες να μην αντιλαμβάνονται την απουσία τους.

–       Τα χρήματα και άλλα αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (χρυσαφικά, τιμαλφή), που μπορούν να μεταφερθούν, να τα παίρνουν μαζί τους ή να τα ασφαλίζουν σε χώρους εκτός οικίας (θυρίδες Τραπεζών, φιλικά σπίτια).

–       Εάν συμβεί να πέσετε θύματα κλοπών, να ειδοποιήσετε αμέσως την Υπηρεσία μας στο τηλέφωνο  «2552022100» .

4. Τέλος γνωρίζεται ότι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας θα λάβουν αυξημένα μέτρα, για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και χρήσης κροτίδων – φωτοβολίδων – βεγγαλικών με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων.

–          Συγκεκριμένα καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, οι υπηρεσίες μας θα δραστηριοποιηθούν τόσο σε προληπτικό επίπεδο, με ενισχυμένη αστυνόμευση και διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε όλα τα σημεία πώλησης ή αποθήκευσης, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, με βεβαίωση παραβάσεων, συλλήψεις και κατασχέσεις. Πέραν των αυξημένων αστυνομικών μέτρων, για την αποφυγή ατυχημάτων, θεωρούμε καθοριστική την υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι :

α) Πρόκειται για υλικά επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα.

β) Τα είδη αυτά (κροτίδες, βεγγαλικά, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα κ.λπ.) δεν είναι παιχνίδι.

γ) Η κατοχή και η χρήση τους, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.

δ) Η πώληση χωρίς άδεια, ειδών πυροτεχνίας από πλανόδιους πωλητές – καταστήματα είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.

ε) Η κατασκευή, αποθήκευση και κυκλοφορία αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας είναι παράνομη και αποτελεί ιδιαίτερη επιβαρυντική περίπτωση ως προς τις ποινικές συνέπειες.

στ) Στις περιπτώσεις που ανήλικοι κατέχουν ή χρησιμοποιούν τέτοια είδη, εκτός από τους ίδιους, διώκονται ποινικά και οι γονείς τους.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία σας και

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 


Συντάκτης Νewsroom 30 Απριλίου, 2013 14:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV