Ανέγερση μνημείου της Θρακικής Γενοκτονίας στο Φυλάκιο πρότεινε ο Πέτροβιτς

Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2021 12:43

Ανέγερση μνημείου της Θρακικής Γενοκτονίας στο Φυλάκιο πρότεινε ο Πέτροβιτς

Για την πρόταση που αφορά στην ανέγερση μνημείου για το “Μαύρο Πάσχα των Θρακών” την οποία κατέθεσε ενώπιων των συμμετεχόντων στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.

Την Κυριακή 4 Απριλίου πριν την σύσκεψη είχαν προηγηθεί οι λιτές εκδηλώσεις μνήμης σε όλο τον Έβρο για το “Μαύρο Πάσχα των Θρακών”, και στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης κατά την ομιλία του για την ημέρα αναφέρθηκε στην ίδρυση μνημείου για την Γενοκτονία των Θρακών.

Υπο το φως των τελευταίων εξελίξεων με τις δομές στο Φυλάκιο που αποτελούσαν το θέμα της σύσκεψης και που έχουν φέρει στο προσκήνιο την περιοχή λόγω μεταναστευτικού, η πρόταση του κ. Πέτροβιτς για ανέγερση του μνημείου στο Φυλάκιο, έγινε αποδεκτή από τους παριστάμενους. Μάλιστα ο πρόεδρος του Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης ανέφερε πως ήδη υπάρχει κατάλληλη τοποθεσία στο χωριό, η οποία φέρει μάλιστα και διάφορους συμβολισμούς και μπορεί να στηθεί άμεσα το μνημείο.


Σκοπός του μνημείου είναι αφενός να αποτίνει τόπο τιμής και αναγνώρισης για την Θρακική Γενοκτονία και αφετέρου να φέρει το μήνυμα ότι στον Έβρο οι μνήμες ακόμη νωπές και ότι κοντά στα σύνορα δε δύνανται να δημιουργούνται θύλακες που μπορεί να αποτελούν απειλή για την περιοχή.


Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2021 12:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV