Έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ξύδι στην καθαριότητα του σπιτιού

Συντάκτης Νewsroom 3 Σεπτεμβρίου, 2021 19:09

Έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ξύδι στην καθαριότητα του σπιτιού

Εκτός από το ότι δίνει σπιρτάδα στο φαγητό, το λευκό ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άκρως αποτελεσματικά και στην καθαριότητα του σπιτιού. Το γεγονός, δε, ότι είναι φθηνό, μη τοξικό, διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς απώλεια αντοχής και είναι πολύ ασφαλέστερο να το έχετε κάτω από το νεροχύτη σας από ό,τι η χλωρίνη ή άλλα τοξικά προϊόντα καθαρισμού, το καθιστά ένα από τους βασικούς και πιο αποτελεσματικούς συμμάχους της κάθε νοικοκυράς.

Παράθυρα

Αντί να ξοδεύετε χρήματα για χημικά καθαρισμού παραθύρων -ειδικά εκείνα που περιλαμβάνουν τοξικές ή δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες- φτιάξτε το δικό σας. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού ως τη μέση με λευκό ξύδι και συμπληρώστε με νερό. Ψεκάστε πάνω στο τζάμι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πανί χωρίς χνούδι για να σκουπίσετε τα παράθυρα.


Άλατα μπάνιου

Χρησιμοποιώντας το ίδιο μπουκάλι ψεκασμού και την ίδια αναλογία ξυδιού- νερού ψεκάστε τα πλακάκια, το νιπτήρα και τις βρύσες του μπάνιου, ξεπλένοντας εν συνεχεία με νερό.

Σε περίπτωση έντονης συσσώρευσης αλάτων στις βρύσες μπορείτε επίσης να τυλίξετε ένα πανί εμποτισμένο στο διάλυμα ξυδιού γύρω από τη βρύση και να το αφήσετε ολόκληρη τη νύχτα. Αν έχουν μείνει υπολείμματα βουρτσίστε με μια παλιά οδοντόβουρτσα εμποτισμένη στο διάλυμα. Μην χρησιμοποιείτε ξύδι σε επιχρυσωμένες βρύσες, ιδιαίτερα σε χρυσό, γιατί το οξύ μπορεί να βλάψει το φινίρισμα.about:blank

Θολά ποτήρια

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι κάποια από τα ποτήρια σας έχουν χάσει τη λάμψη τους και είναι περισσότερο θαμπά, βυθίστε για πέντε λεπτά σε λευκό ξύδι και θα δείτε ότι η θαμπή τους όψη θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Πλυντήριο πιάτων

Για βαθύ καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων, τοποθετήστε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα γεμάτη με δύο φλιτζάνια λευκού ξυδιού και στη συνέχεια βάλτε σε λειτουργία το πλυντήριο άδειο και χωρίς να προσθέσετε το κλασικό απορρυπαντικό.

Βραστήρας

Απομακρύνετε μια για πάντα τα άλατα από τον βραστήρα γεμίζοντάς τον μέχρι τη μέση με λευκό ξύδι και συμπληρώνοντας το υπόλοιπο με νερό, αφήνοντάς το να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Το πρωί αδειάστε και ξεπλύνετε καλά τον βραστήρα, στη συνέχεια προσθέστε νερό και βράστε το κανονικά, πετάξτε το και επαναλάβετε ακόμη μία φορά έτσι ώστε να αποφύγετε μια ξυλώδη γεύση στο ρόφημά σας.


Συντάκτης Νewsroom 3 Σεπτεμβρίου, 2021 19:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV