Έξαλλοι οι εκπαιδευτικοί με την διακοπή της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών των ΤΑΔ

Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2010 11:32

Με ανοιχτή επιστολή προς όλα τα Μ.Μ.Ε. απευθύνθηκε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ν. Έβρου για τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ). Συγκεκριμένα αναφέρεται σ’ αυτήν:


“Τέλος στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών

Το μπαλάκι για την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, πετά τώρα στους γονείς των μαθητών το υπουργείο Παιδείας, σε μια ακόμα επίδειξη της κατάντιας της Παιδείας του «μνημονίου». Ο λόγος, για την εγκύκλιο με θέμα «ενημέρωση σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών που φοιτούν στα ΤΑΔ – ΕΤΑΔ» (τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης) και με την οποία το υπουργείο δηλώνει ότι «προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων της xώρας, το υπουργείο Παιδείας διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών (την ευθύνη της οποίας έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Οι διευθυντές των σχολείων όπου υπάρχουν Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων καλούνται να ζητήσουν από τους γονείς των μαθητών να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς και ότι επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση της φοίτησης του εγγεγραμμένου μαθητή στο αντίστοιχο άθλημα.

Με απλά λόγια, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν εξασφαλίζεται η μεταφορά των μαθητών οι οποίοι ή θα πρέπει να ξανασκεφτούν την επιλογή να φοιτήσουν σε αθλητικό σχολείο ή να… αγγαρευτούν οι γονείς, με σημαντική οικονομική – και όχι μόνο – επιβάρυνσή τους. Σημειώνεται ότι οι μαθητές των αθλητικών σχολείων, πέρα από τη μετάβαση από και προς το σχολείο τους, χρειάζεται να μετακινούνται και σε αθλητικούς χώρους για προπόνηση, μια ανάγκη που δεν καλύπτεται στις εγκαταστάσεις του σχολείου όπου υπάρχουν και κίνδυνοι για τους μαθητές (π.χ. με την προπόνηση σε τσιμεντένιο προαύλιο). Επιπλέον το υπουργείο με την ίδια εγκύκλιο προτρέπει: «μπορείτε να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς – εάν υπάρχουν – σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς»…

Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών των ΤΑΔ  επιβεβαιώνει ότι το ανταποδοτικό, διαλυμένο σχολείο του λιγότερου κόστους, με την «ενεργό συμμετοχή» των γονιών είναι ήδη εδώ, αναγκασμένο να βρει μόνο του πώς θα λειτουργήσει.

Μπροστά στο ίδιο πρόβλημα θα βρεθούν από την 1/1/2011 όλοι οι μαθητές  δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ειδικών σχολείων που μετακινούνται με λεωφορεία αφού η ευθύνη της μετακίνησής τους περνά από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στους δήμους. Ο κίνδυνος είναι πια ορατός : δεν θα μπορούν όλοι οι μαθητές να φτάνουν στο σχολείο και αυτό μαζί με τις άγριες περικοπές ( περίπου 50%) των λειτουργικών δαπανών θα οδηγήσει στο κλείσιμο σχολικών μονάδων κυρίως των αγροτικών περιοχών.

Το  ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό! Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι  να βρεθούμε μπροστά στον αγώνα για την λαϊκή παιδεία

  • για να  καλυφθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι ανάγκες λειτουργίας των σχολείων και μεταφοράς των μαθητών με έκτακτη επιχορήγηση
  • για  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ που θα καλύπτει όλες τις μορφωτικές ανάγκες ΟΛΩΝ των μαθητών χωρίς εκπτώσεις, αποκλεισμούς, συγχωνεύσεις.

ΤΩΡΑ!!!!!! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 20/11/10


Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2010 11:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV