Έκθεση «Ένας αιώνας Ελληνογερμανικού εμπορίου» στην Ξάνθη

Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2011 10:18

Έκθεση «Ένας αιώνας Ελληνογερμανικού εμπορίου» στην Ξάνθη

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Deutsch-Griechische Industrie – und Handelskammer) πραγματοποιούν από την Δευτέρα 7έως και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, έκθεση αφίσας και διαφήμισης με θέμα «1870-1970: Ένας αιώνας Ελληνογερμανικού εμπορίου στον καθρέφτη της διαφήμισης»


Την ξενάγηση στην έκθεση θα κάνει ο Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Martin Knapp. Ελληνικές και γερμανικές διαφημίσεις ταξιδεύουν τους θεατές σε εποχές που θυμούνται ακόμα ή που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν, με χρονική αφετηρία το 1870, όταν τα καλά εστιατόρια της Αθήνας άρχισαν να σερβίρουν κρασιά του Ρήνου και μπίρα του Μονάχου, ενώ κορινθιακές σταφίδες πωλούνταν σε γερμανικά καταστήματα. Οι ανταλλαγές συνεχίστηκαν στα χρόνια που ακολούθησαν, με τους Έλληνες να αγοράζουν γερμανικές οικιακές συσκευές, φάρμακα και αυτοκίνητα, και τους Γερμανούς να εθίζονται στα τσιγάρα, που παρήγαγαν εργοστάσια Ελλήνων μεταναστών.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε. και του «Μετάξι» – μεταξουργία Σουφλίου Τσιακίρη.Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη. Διάρκεια έκθεσης: 7 έως 19/9

Ώρες λειτουργίας καθημερινά εκτός Σ/Κ: 10:00-13:00, 18:00-21:00

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε νε βρείτε εδώ:

http://www.fthrace.gr/news_template.php?news_id=487&page_id=13

 

 



Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2011 10:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV