Άφιξη αθλητών των Special Olympics στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουνίου, 2011 08:48

Άφιξη αθλητών των Special Olympics στον Έβρο

Έφτασαν χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης οι αθλητές των Special Olympics, οι προπονητές και οι συνοδοί της Ρωσικής αποστολής, που θα φιλοξενηθούν στην Αλεξανδρούπολη-«Πόλις-Αμφιτρύων», από σήμερα μέχρι και τις 24 Ιουνίου.


Την αποστολή, που αποτελείται από 230 άτομα, υποδέχθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Αναπληρωτής Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics Αθήνα 2011, η αντιπρόεδρος της ίδιας Επιτροπής κ. Ελένη Τορατόρη-Καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Ζιώγας Πρόεδρος του Οργανισμού Aθλητισμού-Πολιτισμού, ο Κήρυκας Εθελοντισμού Πατήρ Απόστολος Καβαλιώτης και εθελοντές των Special Olympics.

Κατά την άφιξή τους οι αθλητές των Special Olympics καταχειροκροτήθηκαν από τους τοπικούς εθελοντές, που τους ευχήθηκαν καλή διαμονή στην Αλεξανδρούπολη και επιτυχίες στους Παγκόσμιους Αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου σε δηλώσεις της τόνισε ότι τα μέλη της Επιτροπής, οι φορείς, οι εθελοντές, οι κάτοικοι θα βοηθήσουν μέσα από την καρδιά τους ώστε οι αθλητές και οι συνοδοί τους να νοιώσουν τη ζεστή θρακιώτικη φιλοξενία και να ζήσουν στη διάρκεια της παραμονής τους ξεχωριστές στιγμές.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις της κ. Ελένης Τορατόρη και του κ. Χρήστου Ζιώγα που υπογράμμισαν ότι τόσο η Τοπική Επιτροπή, όσο και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα κάνουν ότι το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στη σημαντική αυτή εκδήλωση. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής αποστολής τόνισε ότι έχουν μεγάλη επιθυμία να γνωρίσουν την πόλη, τους κατοίκους της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κατά την φιλοξενία τους θα ζήσουν μοναδικές στιγμές.

Το απόγευμα αναμένεται και η αποστολή από τη Βουλγαρία, η οποία θα φιλοξενηθεί στις Φέρες, που συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των αποστολών από τις δύο χώρες, έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις που θα τους δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας, να ψυχαγωγηθούν και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

SPECIAL OLYMPICS

 

Αλεξανδρούπολη 20-6-2011


Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουνίου, 2011 08:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV