Την επέκταση του Φυλακίου κατά 72 στρέμματα αποφάσισαν στην Αθήνα

Συντάκτης Νewsroom 30 Δεκεμβρίου, 2020 14:29

Την επέκταση του Φυλακίου κατά 72 στρέμματα αποφάσισαν στην Αθήνα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Ορεστιάδας ύστερα από δημοσίευση στην Διαύγεια που αφορά πρόσκληση υποβολής προτάσεων με τίτλο «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου» Από το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου Ύψους 30 εκατομμυρίων €

Η ανάρτηση αποτελεί πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για ανάπτυξη σε επιφάνεια 72 στρεμμάτων δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου με σκοπό την φιλοξενία 1500 ατόμων

Όπως αναφέρει η πρόσκληση στην δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ ενώ προβλέπεται και δημιουργία περιμετρικής οδού με περίφραξη.


Εντωμεταξύ αίσθηση προκαλεί η ημερομηνία ανάρτησης της εν λόγω απόφασης η οποία είναι 29 Δεκεμβρίου και ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 31 Δεκεμβρίου ,δηλαδή μόλις δύο ημέρες, πράγμα που δείχνει την βιασύνη που δείχνει η αρχή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου προκειμένου να μην επιτρέψει τις τοπικές αρχές να εκφράσουν αντίθεση.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη όλων των φορέων συγκαλεί ο Δήμος Ορεστιάδας.

Στην σύγκληση έκτακτης τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου προχωράει ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης όπου αναμένεται να συμμετέχουν όλοι οι Δήμαρχοι και οι βουλευτές της Θράκης, καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,αντιπεριφερειάρχες αλλά και οι Μητροπολίτες. Πρόθεση του Δημάρχου είναι να συγκεντρώσει το σύνολο των αρνητικών τοποθετήσεων στη δημιουργία της εν λόγω επέκτασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ


Συντάκτης Νewsroom 30 Δεκεμβρίου, 2020 14:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV