Τέλος από 1ης Μαΐου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Συντάκτης Νewsroom 12 Απριλίου, 2022 15:02

Τέλος από 1ης Μαΐου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

“Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά” υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε σε ό,τι αφορά στη χαλάρωση των μέτρων, πως είτε αύριο είτε μεθαύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει τον “οδικό χάρτη” μέχρι τον Σεπτέμβριο, κατεύθυνση του οποίου είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σχετικά με το Πάσχα, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα από αυτό που ζούμε τώρα, καθώς ήδη δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί. Ερωτηθείς για το αν οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες, ο γενικός γραμματέας αποκρίθηκε θετικά.


Πλεύρης: Αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Πρώτο Θέμα σημείωσε ότι “οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά.

Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο”.

Πότε και για ποιους ανοίγουν οι πλατφόρμες για 4η δόση

Εν τω μεταξύ ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση και την ερχόμενη Παρασκευή για τους άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως επισήμανε, η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν είναι υποχρεωτική και ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, καθώς δεν είναι επαρκή τα επιστημονικά δεδομένα, ωστόσο είπε ότι εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά.

Πηγή: thetoc.gr


Συντάκτης Νewsroom 12 Απριλίου, 2022 15:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV