Σύλληψη ομάδας τεσσάρων διακινητών σε Διδυμότειχο και Ορμένιο

Συντάκτης Νewsroom 11 Φεβρουαρίου, 2020 12:17

Σύλληψη ομάδας τεσσάρων διακινητών σε Διδυμότειχο και Ορμένιο

Συνελήφθησαν 6 διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν την 10/11-2-2020, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, έξι αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 50, 46, 45, 43, 19 και 18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο νομό Έβρου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές, ηλικίας 50, 46, 45 και 43 ετών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφορά εννέα μη νόμιμων μεταναστών.


Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 46 και 45 ετών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 50χρονο, τη στιγμή που επιχειρούσε να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Ορμενίου, καθόσον όπως διαπιστώθηκε είχε μεταφέρει δύο από τους παραπάνω διακινητές στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την παράνομη μεταφορά.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 19χρονο και συνοδηγό τον 18χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα εισήλθε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, όπου στο ύψος του Πυργοχωρίου προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα (1 Ι.Χ.Φ. και 2 Ι.Χ.Ε.), τα χρηματικά ποσά των 1.510 λέβα Βουλγαρίας και 20 ευρώ, καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας. 


Συντάκτης Νewsroom 11 Φεβρουαρίου, 2020 12:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV