Σε ποιες περιοχές του Έβρου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα από τα χθεσινά rapid test

Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουλίου, 2021 14:18

Σε ποιες περιοχές του Έβρου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα από τα χθεσινά rapid test

Στα 11 έφτασαν τα θετικά κρούσματα που καταγράφηκαν σε όλο τον νομό Έβρου από τους χθεσινούς δειγματολειπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ

Τα περισσότερα από αυτά στο Σουφλί, όπου εντοπίστηκαν 4 θετικά κρούσματα σε 40 rapid test (ποσοστό 10%) ενώ σημειώνεται και η μικρότερη διάμεση ηλικία κρουσμάτων στον νομό: 16 έτη. Ακολουθεί η Σαμοθράκη όπου εντοπίστηκαν 3 θετικά κρούσματα σε σύνολο 78 rapid test (3.85%) με διάμεση ηλικία τα 31 έτη, και από 2 θετικά κρούσματα καταγράφηκαν χθες στην Ορεστιάδα, σε σύνολο 145 rapid test (1.38%) με διάμεση ηλικία τα 18 έτη και τέλος στην Αλεξανδρούπολη όπου στους ελέγχους του ΕΟΔΥ στο Δημοτικό θέατρο σε 325 rapid test εντοπίστηκαν 2 θετικά (0.62%) με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Για την Αλεξανδρούπολη επίσης σημειώνεται πως στο Νομαρχείο όπου επίσης διεξήχθησαν έλεγχοι καταγράφηκαν 101 αρνητικά rapid test.

Η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων: 


ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
145 rapid test με 2 θετικά (1.38%) αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 18 έτη
ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΣΟΥΦΛΙ
40 rapid test με 4 θετικά (10%) αφορούν σε 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 16 έτη
ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
101 αρνητικά rapid test
ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
325 rapid test με 2 θετικά (0.62%) αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 68 έτη
ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ-ΚΤΗΜΑ ΜΑΛΑΜΑΤΊΝΑ
78 rapid test με 3 θετικά (3.85%) αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη 

Συνολικά χθες στον Έβρο εντοπίστηκαν 24 κρούσματα και για άλλη μία ημέρα ο νομός Έβρου ήταν αυτός με τα περισσότερα κρούσματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ:
24 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
 18 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
 5 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε την Τρίτη στο Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ ΑΕ την Τρίτη το απόγευμα έγινε γνωστό πως υπάρχει θετικό κρούσμα στο Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης. Για τον λόγο αυτό, πέρα της απολύμανσης και των άλλων ενεργειών σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στον χώρο με σκοπό να διεξάγει τεστ ανίχνευσης στους διαμένοντες (ώρες 10:00 έως 14:00).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΙΕΔΑ ΑΕ: 
 

Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι εχθές ημέρα Τρίτη, 27-07-2021, αργά το απόγευμα, ενημερώθηκε η διοίκηση της ΤΙΕΔΑ ΑΕ ότι ένα (1) άτομο από τους διαμένοντες στο Δημοτικό Κάμπινγκ, μετά από rapidtest στο οποίο υποβλήθηκε εκτός του Δημοτικού Κάμπινγκ, ανιχνεύθηκε θετικό στον COVID-19 και ενημέρωσε άμεσα τον ΕΟΔΥ.

Κατόπιν πληροφόρησής μας και προς αποφυγή διασποράς του COVID-19 εντός των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κάμπινγκ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντί στους διαμένοντες, τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζόμενους, άμεσα συγκαλέσαμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23:00, δια τηλεδιασκέψεως, με μοναδικό θέμα: «Ενημέρωση – Αντιμετώπιση Κρούσματος  COVID-19 – Έγκριση Ενεργειών» και προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειάς των ως άνω αναφερομένων.

Συγκεκριμένα, ο ορισθείς υγειονομικός υπεύθυνος, ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει περαιτέρω οδηγίες, σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο. Ενημερώθηκαν όλοι οι διαμένοντες για το συμβάν, μέσω ενημερωτικού εντύπου (μεταφρασμένου στην αγγλική και βουλγαρική γλώσσα). Επιπλέον, μετά τα μεσάνυχτα και ώρα 01:00 π.μ., έγινε απολύμανση σε όλες τις κοινόχρηστες κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες παρέμειναν κλειστές για τρεις (3) ώρες, όπως απαιτείται.  

Τέλος, κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ, εγκρίθηκε η τοποθέτηση κλιμακίου διεξαγωγής rapid test, στον χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης οι διαμένοντες. Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στον χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ κατά τις ημέρες Πέμπτη 29-07-2021 και Παρασκευή 30-07-2021 και από ώρα 10:00 έως 14:00.


Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουλίου, 2021 14:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV