Πρόσκληση Συμμετοχής Καλλιτεχνών- Γνάφαλα 2011

Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουνίου, 2011 15:55

Πρόσκληση Συμμετοχής Καλλιτεχνών- Γνάφαλα 2011

Θέμα: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
«Η έννοια της δημιουργίας της Ταυτότητας.
Το είναι, το είμαι και το φαίνεσθαι.»

Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
“ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ”
της Οικογένειας Μπουρουλίτη

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» για ακόμη μια χρονιά θα ήθελε να σας ανακοινώσει το θέμα των φετινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων «ΓΝΑΦΑΛΑ 2011». Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Αυγούστου του 2011 στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου «Κουκουλόσπιτο» στο Σουφλί του Έβρου.

Αυτή τη χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη θα θέλαμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας και να λάβετε όλοι συμμετοχή στο παρακάτω θέμα με όποιο μέσο επιθυμείτε, με τον αρχαιότερο αυτό τρόπο της έκφρασης και της δημιουργικότητας. (ποίημα, κείμενο, ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο τέχνη, εγκατάσταση, κ.λ.π):

Θέμα : Ταυτότητα
(αυτοπροσωπογραφία, αναφορά, εγώ, εδώ, υπάρχω, μέσα, έξω, φαίνομαι, σαν, τάσσομαι, εξαιρούμαι, δημιουργώ και δημιουργούμε, κατασκευάζομαι, συστήνομαι, ονομάζομαι, άνθρωπος, είδος, έθνος, διαφοροποιούμαι, πιστεύω, ακούω, λέω, είμαι ..)

..αναζητώ ποιοί είμαστε μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, την ταυτότητα μας, την ιδιότητά μας, την θέση και την τοποθέτησή μας μέσα στην κοινωνία, στην οικογένεια.. στο ίδιο το σώμα μας που σας κέλυφος συγκροτεί το είναι μας..

Η έννοια της δημιουργίας της Ταυτότητας.
Το είναι, το είμαι και το φαίνεσθαι.

Νιώθω περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, μια ανάγκη για επανατοποθέτηση, για ταυτοποίηση, για αναφορά.. να ανοίξουμε επιτέλους αυτό που είμαστε στον κόσμο.. να εκτεθούμε και να απογυμνωθούμε, να αναδημιουργηθούμε και να επαναπροσδιοριστούμε..


Προθεσμία Συμμετοχών: 15 Ιουλίου 2011

Οι συμμετέχοντες θα παρακαλούσα να αποστείλουν τις συμμετοχές τους με τα στοιχεία τους και σε ηλεκτρονική μορφή στο [email protected] για να μπορέσουν να αναρτηθούνε και στο μπλογκ του μουσείου.

Ζωγραφική -Μπορείτε να συμμετάσχετε με οποιοδήποτε μέγεθος
(μικρότερο του 35Χ50) και με οποιοδήποτε τεχνική
για μεγαλύτερες διαστάσεις επικοινωνήστε στο [email protected]
Δεκτά και τα Τρίπτυχα, ή σειρές έργων σε μια θεματική (Ανώτερο μέγεθος Α3).
Φωτογραφία -Μπορείτε να συμμετάσχετε με οποιοδήποτε μέγεθος
(μικρότερο του 35Χ50) και με οποιοδήποτε τεχνική
Δεκτά και τα Τρίπτυχα, ή σειρές έργων σε μια θεματική (Ανώτερο μέγεθος Α3).
Ποίηση, Κείμενο – Μπορεί να’ ναι απλό κείμενο, ή ποίημα χωρίς περιορισμό στίχων να είναι τυπωμένο σε 3 αντίτυπα και να σταλεί οπωσδήποτε και σε ηλεκτρονική μορφή στο [email protected]
Βίντεο – Τα βίντεο πρέπει να σταλούν σε 2 αντίτυπα. Το ένα σε μορφή (.avi) σεData DVD ή Data CD με τίτλους αρχής και το δεύτερο σε DVD-Pal

Θα σας παρακαλούσαμε να στείλετε τα έργα σας έτοιμα για στήσιμο, δηλαδή σε κάδρο, μουσαμά, χαρτόνι ή τυπωμένα σε Kapa Fix ή να μας ενημερώσετε με οδηγίες στο φάκελο πως θα θέλατε να παρουσιαστούν. Σε περίπτωση ποιημάτων μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση και να αναλάβουμε εμείς την εκτύπωσή τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν μαζί με το έργο τους και ένα βιογραφικό τους σημείωμα με τα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, website) όπως και μια συνοδευτική παράγραφο για το έργο τους αν αυτή υπάρχει.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.
Αναμένουμε με χαρά τις συμμετοχές σας.

Η επιμελήτρια των εκδηλώσεων
“Πολιτιστικό Φεστιβάλ “Γνάφαλα 2011”
του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου “Τα Γνάφαλα”
Μπουρουλίτη Δήμητρα

Για πληροφορίες
Μπουρουλίτη Δήμητρα
κιν. 6976767318
[email protected]

Διεύθυνση αποστολής έργων:

(υπόψιν Μπουρουλίτη Δήμητρα)
Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
“Τα Γνάφαλα”
Ελ. Βενιζέλου 12, 68400
Σουφλί Έβρος
τηλ. 2554024168

[email protected]
www.gnafala.blogspot.com


Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουνίου, 2011 15:55

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV