“ΝΑΙ στην ανάπτυξη – ΟΧΙ στα χρυσωρυχεία” λέει η διανομαρχιακή επιτροπή Έβρου-Ροδόπης

Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουνίου, 2011 08:06

Η ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ – ΡΟΔΟΠΗΣ


ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ

 

ΛΕΕΙ

 

«ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ»

 

Στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, το δίλημμα περιβάλλον ή ανάπτυξη τίθεται πιο εκβιαστικά από ποτέ.

Στην περιοχή μας, όπου το αρνητικό πρόσημο της ανάπτυξης φαντάζει απειλητικό, οποιαδήποτε υπόσχεση για θέσεις εργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασθενίσει μνήμες, να βραχυκυκλώσει λογικές, να αλώσει βουλήσεις, να κάμψει αντιστάσεις.

Σ’ αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και με την τιμή του χρυσού να καλπάζει, η τοπική κοινωνία δέχεται μία ανηλεή επίθεση για να αλλάξει την στέρεη, αταλάντευτη και εκφρασμένη με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους θέση της που είναι:

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ πραγματικη ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ

Θα πρέπει για μια ακόμη φορά να θυμίσουμε σε όλους, ότι η θέση μας αυτή αποχτήθηκε μετά από εξαντλητική και βασανιστική μελέτη. Είναι άλλωστε αυτονόητο και προφανές ότι όλοι οι φορείς των δύο νομών αγωνιούν (περισσότερο τουλάχιστον από τους χρυσοθήρες) για κάθε νέα επένδυση, για κάθε νέα θέση εργασίας.

Για το λόγο αυτό, και με έντονο το ενδιαφέρον για την επένδυση των Χρυσωρυχείων, διοργανώθηκαν πλήθος ημερίδων, ομιλιών, εκδηλώσεων όπου κλήθηκαν και ανέπτυξαν τις θέσεις τους οι ΠΑΝΤΕΣ: εκπρόσωποι των εταιρειών χρυσού, των εταιρειών παραγωγής κυανίου, καθηγητές Πολυτεχνείων – Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων – Ινστιτούτων κλπ.

Ερευνήθηκαν μέχρι κεραίας τόσο το προσδοκώμενο όφελος όσο και ο πιθανός κίνδυνος από την επένδυση των χρυσωρυχείων. Έτσι είμαστε πλέον σίγουροι ότι το όποιο προσδοκώμενο όφελος για την τοπική και εθνική οικονομία από την επένδυση του χρυσού είναι μηδαμινό μπροστά στον ΚΙΝΔΥΝΟ για το περιβάλλον και την υγεία τη δική μας, των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας.

Η οποιαδήποτε λοιπόν προσπάθεια «αναψηλάφησης» της υπόθεσης, με πρόχειρες αβανταδόρικες ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις, εκπορεύεται από κέντρα που έχουν κάθε λόγο, χρησιμοποιώντας δούρειους ίππους, να παρουσιάσουν τον λύκο σαν πρόβατο, τις λίγες προσωρινές θέσεις εργασίας σαν την εκμηδένιση της ανεργίας, το μηδενικό όφελος στην οικονομία σαν απάντηση στην κρίση, και το κυάνιο σαν αγιασμό.

Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν προτιθέμεθα να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας καμία παρόμοια εκδήλωση, και απαιτούμε επιτέλους από την Κυβέρνηση, υλοποιώντας έμπρακτα την δηλωμένη θέση της, να κλείσει μια για πάντα το θέμα «Χρυσός στην περιοχή μας» επιτρέποντάς μας έτσι να ασχοληθούμε με τα ζητήματα της πραγματικής ανάπτυξης, χωρίς να σπαταλάμε ενέργεια, δυναμισμό και αποθέματα ενότητας και αξιοπρέπειας για θέματα χιλιοειπωμένα και τελεσίδικα αποφασισμένα.

 

Φτανει πια !!!!


Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουνίου, 2011 08:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV