Παυλίδης: Επικίνδυνη η καθυστέρηση στην καταπολέμηση των κουνουπιών

Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουνίου, 2011 08:38

Επικίνδυνη καθυστέρηση στην καταπολέμηση κουνουπιών. Επιβεβαιώνουν –παντού-την ανεπάρκειά τους. Βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Swiss Approval

Φθάνουμε στα τέλη Ιουνίου τους έτους και η καταπολέμηση των κουνουπιών από την Περιφέρεια όχι μόνον δεν άρχισε αλλά θα καθυστερήσει αρκετές μέρες ακόμη μέχρι να ξεκινήσει. Με διασφαλισμένες πιστώσεις του 1.150.000 ευρώ. Με συσσωρευμένη εμπειρία. Οι παραλίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υποφέρουν φέτος από την μάστιγα των κουνουπιών περισσότερο από ποτέ, σε μια αφόρητη κατάσταση που μας γυρίζει τουλάχιστον μια 10ετία πίσω. Το πρόβλημα εμφανίζεται πλέον και μέσα σε πόλεις. Όλα αυτά σε μια περίοδο που το κουνούπι τίγρης και ο ιός του Νείλου εντοπίστηκε στη Βόρεια Ελλάδα από πέρυσι. Με κινδύνους όχι μόνον για την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής αλλά-κυρίως – για την δημόσια υγεία. Σε χρονική περίοδο βαθειάς κρίσης που η ανάγκη για τουρισμό, εισοδήματα και δουλειά, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Είχαμε διατυπώσει την συμφωνία μας στην καταπολέμηση ,προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε, διαφωνήσαμε όμως με τις μεθόδους, τις πρακτικές καθυστέρησης και τις διαδρομές του κ. Γιαννακίδη, που μας έφεραν ως εδώ. Από τώρα και μετά μικρή σημασία θα έχει η όποια προσπάθεια. Το υπάρχον ποσό, όμως, αυτονόητο ότι πρέπει να περικοπεί σε ότι αντιστοιχεί στο χρόνο που χάθηκε.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε σχετικά:

«Επιβεβαιώνουν παντού την ανεπάρκεια της διοίκησης Γιαννακίδη. Ως παράταξη προσπαθήσαμε να τους αφυπνίσουμε, να τους υποδείξουμε το σωστό, πριν από μήνες. Ακολούθησαν άλλους δρόμους. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Χάθηκαν δύο κρίσιμοι μήνες, παρά τις αλαζονικές διαβεβαιώσεις τους για το αντίθετο. Αφήνουν στην τύχη τους κορυφαία ζητήματα δημόσιας υγείας και ανάπτυξης. Ο κατήφορος και εδώ που υπάρχουν οι πόροι, συνεχίζεται.»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουνίου, 2011 08:38
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV