Ο.Α.Σ. Έβρου: “Εγκληματικές οι ευθύνες  όλων των κυβερνήσεων για την πρωτόγονη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας”

Συντάκτης Νewsroom 5 Ιανουαρίου, 2022 11:52

Ο.Α.Σ. Έβρου: “Εγκληματικές οι ευθύνες  όλων των κυβερνήσεων για την πρωτόγονη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας”

Για τις νέες καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή του Έβρου, και συγκεκριμένα στην περιοχή Τυχερού και την κοιλάδα του Ερυθροπόταμου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα”.

Απευθυνόμενη στους αγρότες της περιοχής στην ανακοίνωση η ΟΑΣΕ χαρακτηρίζει “εγκληματικές τις ευθύνες  όλων των κυβερνήσεων για την πρωτόγονη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας”. Επιπρόσθετα η ΟΑΣΕ καλεί τους αγρότες σε συσπείρωση και διεκδίκηση για καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών, κλείσιμο ρηγμάτων στα αναχώματα και έγκριση όλων των κονδυλίων που απαιτούνται  για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων στον Έβρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι, ο εφιάλτης  των πλημμυρών ξαναχτύπησε και πάλι τις παρέβριες περιοχές, αυτή τη φορά στον κεντρικό Έβρο (περιοχή Τυχερού) και την κοιλάδα του Ερυθροπόταμου, με μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, υποδομές, αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά  δίκτυα,  οδοποιία κλπ

Για άλλη μια φορά περίτρανα αποδεικνύεται ότι η Π.Ε Έβρου παραμένει ανοχύρωτη μπροστά στα όποια καιρικά φαινόμενα. Φέτος δε τα  πράγματα είναι  ακόμα χειρότερα,  γιατί με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας τα ρήγματα στα αναχώματα από παλιότερες πλημμύρες παρέμειναν ανοιχτά, με αποτέλεσμα τα αγροκτήματα χιλιάδων συναδέλφων μας στον Έβρο, στον Άρδα  και τον Ερυθροπόταμο να είναι  εντελώς απροστάτευτα. 

Η ευθύνη γι’ αυτήν την τραγικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση δεν έχουν τα όποια ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως συνήθισαν να μας λένε.  Άλλωστε ο φετινός χειμώνας μέχρι τώρα είναι ήπιος, αλλά φταίνε η  ΕΕ και οι  Ελληνικές κυβερνήσεις  που στις  πολιτικές  τους,  τα έργα για  την αντιπλημμυρική θωράκιση και την διαχείριση των υδάτινων πόρων, δεν είναι επιλέξιμα.  Τεράστιες  όμως είναι οι ευθύνες και των τοπικών στελεχών  τους,  που  για άλλη μια φορά θα σπεύσουν «επί τόπου » για να  χύσουν  δάκρυα  που είναι πέρα για πέρα κροκοδείλια.  Μπροστά στα μάτια τους η αρμόδια Υπηρεσία (ΕΔΥΕ) είναι υπό διάλυση,  τα αναχώματα ανοιχτά, οι κοίτες των ποταμών και τα αποστραγγιστικά δίκτυα για δεκαετίες ακαθάριστα, εμποδίζοντας κυριολεκτικά την απορροή των υδάτων.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,  δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Δεν αποδεχόμαστε ότι είναι μοιραίο  στον 21ο αιώνα να  πνιγόμαστε κάθε χρόνο. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας,  να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια , να πάρουμε μαζικά μέρος στις εκλογές που θα πραγματοποιήσουν στο επόμενο διάστημα οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής μας και συσπειρωμένοι στους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία να συγκρουστούμε με τις  αντιλαϊκές πολιτικές  τους και ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  • Να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι στο 100% για το σύνολο των καταστροφών. 
  • Να  κλείσουν τώρα τα  ρήγματα στα αναχώματα. Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση όλων των καταστροφών. 
  • Να απαιτήσουμε την έγκριση όλων των κονδυλίων που απαιτούνται  για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων κλπ στην Π.Ε Έβρου για μια αποτελεσματική  αντιπλημμυρική θωράκιση  και  σύγχρονη  διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Συντάκτης Νewsroom 5 Ιανουαρίου, 2022 11:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV