Μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια και στην εστίαση του Έβρου – Ελπίδες για βελτίωση το καλοκαίρι

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Μαΐου, 2022 20:20

Μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια και στην εστίαση του Έβρου – Ελπίδες για βελτίωση το καλοκαίρι

Για την κατάσταση στην εστίαση της περιοχής μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου Νίκος Γεωργιάδης

Η χαλάρωση μέτρων και τα επιτρεπόμενα πλέον στην εστίαση μπορεί να φέρνουν σχεδόν πίσω την κανονικότητα μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας ωστόσο η ακρίβεια και η συνεχόμενη άνοδος των τιμών θέτει εμπόδια στην κίνηση που ανέμεναν οι επαγγελματίες. Κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, με εξαίρεση την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση δεν υπήρξε ικανοποιητική στην εστίαση τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και τις υπόλοιπες πόλεις του Έβρου. Από εκεί και έως σήμερα η κίνηση είναι νωχελική ιδιαίτερα τις καθημερινές, και η εστίαση “πατάει γκάζι” τα Σαββατοκύριακα καθώς η ακρίβεια σε συνδυασμό με τις συχνές ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή δεν έχουν επιτρέψει στον κόσμο να “ξεδώσει” όσο ανάγκη και να το έχει.

Από πλευράς επιχειρηματιών η ακρίβεια έχει πλήξει σοβαρά τους επιχειρηματίες. Ορισμένοι εστιάτορες έχουν μεταβάλει το μενού τους και τα προϊόντα τους λόγω του κόστους στο ηλιέλαιο λ.χ. “Κάθε μέρα αγοράζουμε με διαφορετικές τιμές, πολλά συμβόλαια (σ.σ. με προμηθευτές) έχουν σπάσει” εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης ενώ ανέφερε πως σε κάποια προϊόντα υπάρχουν ανατιμήσεις ωστόσο οι καταστηματάρχες προσπαθούν πολύ σκληρά για να διατηρήσουν ίδιες τις τιμές. “Ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη είναι ακόμα σε πολύ χαμηλές αυξήσεις” ανάφερε ο πρόεδρος ιδιαίτερα για το παράδειγμα του σουβλάκι-πίτα γύρος, το οποίο σε άλλες πόλεις της χώρας έχει ανέβει στα 4 με 4,50 ευρώ, στην περιοχή μας κυμαίνεται στα 3,80 ευρώ.


Η ελπίδα είναι στον καλύτερο καιρό ενόψει καλοκαιριού και στο ότι θα “δουλέψουν” αρκετά οι εξωτερικοί χώροι, κάτι που προϋποθέτει λιγότερα κόστη ενέργειας, αλλά και στην τουριστική κίνηση. Ένα καλό δείγμα ήταν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που έδωσε δείγματα για μια καλή επισκεψιμότητα και από γειτονικές χώρες, ειδικά από την Τουρκία. Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης τόνισε και την άμεση ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το Τελωνείο των Κήπων. Επιπλέον και τα τελευταία θετικά γεγονότα που έφεραν την Αλεξανδρούπολη στο προσκήνιο και συνέβαλε στην προβολή της αλλά και το “ξαναζωντάνεμα” των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελούν λόγους για αισιοδοξία του κλάδου ενόψει καλοκαιριού και με την ελπίδα η ανάπτυξη της πρωτεύουσας του Έβρου να συμπαρασύρει και τον υπόλοιπο νομό “δεν μπορεί να υπάρξει Αλεξανδρούπολη χωρίς Έβρο και Έβρος χωρίς Αλεξανδρούπολη” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Μαΐου, 2022 20:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV