Θ. Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους από 01/06

Συντάκτης Νewsroom 18 Μαΐου, 2022 19:27

Θ. Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους από 01/06

Καταργείται από 1η Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε νωρίτερα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Εντούτοις οι μάσκες διατηρούνται σε νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 


Για τη χρήση σε πλοία και στα σχολεία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων θα υπάρξουν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός. 

Κατάργηση της μάσκας σημαίνει πως δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο είπε ο υπουργός.

Παραμένει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός, ιδιαιτέρως για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Καλησπέρα σας, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ύφεση της πανδημίας και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφασίζουμε ότι από 1/6/2022 έως και 15/09/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Σας ευχαριστώ πολύ”.


Συντάκτης Νewsroom 18 Μαΐου, 2022 19:27

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV