Γ. Περιστεράκης: Ποτέ δεν μπήκα σε διαδικασίες συναλλαγής ή απαιτήσεων για διοικητικές θέσεις

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Μαΐου, 2022 20:04

Γ. Περιστεράκης: Ποτέ δεν μπήκα σε διαδικασίες συναλλαγής ή απαιτήσεων για διοικητικές θέσεις

Αλλαγή σκυτάλης από σήμερα στη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας, μετά τη χθεσινή παραίτηση του μέχρι πρότινος Προέδρου – και Δημάρχου Ορεστιάδας – Βασίλη Μαυρίδη. Ο Γιάννης Περιστεράκης, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του ως νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο.

Ο κ. Περιστεράκης σημείωσε πως από αύριο Πέμπτη 19/5 αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του, επισημαίνοντας πως η ΔΕΥΑΟ από την ίδρυσή της “επιτελεί ένα σημαντικό έργο και τα τελευταία χρόνια κινείται σε υψηλά στάνταρ“. “Στόχος μας είναι να μείνουμε σε αυτά τα υψηλά στάνταρ και να κάνουμε και βήματα παραπάνω. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΔΕΥΑΟ θα συνεχίσει να προσφέρει“, δήλωσε.


Τα φίλτρα καθαρισμού και ο απλήρωτος εργαζόμενος

Σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα που ανέδειξαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, τόσο για τα υπερβολικά κόστη στα νέα φίλτρα καθαρισμού νερού όσο και για τον απλήρωτο εργαζόμενο, ο κ. Περιστεράκης σχολίασε αναλυτικά τα δύο αυτά θέματα. Υποστήριξε πως για τον μεν εργαζόμενο “να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία εμπάθεια της Επιχείρησης” και πως είναι ένα “δύσκολο νομικό θέμα που δεν μπορεί να λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη“. Σχετικά δε με τα φίλτρα είπε πως η διαδικασία που ακολουθείται είναι σύννομη, όλα τα στοιχεία θα παρουσιαστούν και στο δημοτικό συμβούλιο, απαντώντας στο αίτημα των δημοτικών συμβούλων για παράθεση των στοιχείων: “εννοείται πως θα υπάρχει ενημέρωση“. Υποστήριξε δε πως “δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι γίνεται κάτι που δεν είναι σύννομο ή προς το συμφέρον των δημοτών“.

Ποτέ δεν είπα ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος

Δεν θα δείτε πουθενά δημόσιά μου δήλωση ούτε κάποια κατ’ ιδίαν” απάντησε ο κ. Περιστεράκης στο ερώτημα σχετικά με τις φήμες πως προτίθεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και πως ενδεχομένως ο ορισμός του στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΟ αποτελεί κίνηση στρατηγικής του κ. Μαυρίδη για να μην προχωρήσει στα σχέδιά του. Ήδη ο ορισμός του από το δήμαρχο στη θέση αυτή χαρακτηρίστηκε δημόσια και από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Γκουγκουσκίδου ως πολιτική κίνηση του κ. Μαυρίδη, προκειμένου να εκπληρωθούν προεκλογικές υποσχέσεις και συναλλαγές, γι’ αυτό άλλωστε και δεν υπερψήφισε το συγκεκριμένο θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Περιστεράκης υποστήριξε πως η παραίτηση του κ. Μαυρίδη και ο ορισμός του ίδιου στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΟ ήταν “σχεδιασμός του δημάρχου εδώ και πάρα πολύ καιρό, καθυστέρησε από δική μου υπαιτιότητα και κάποια θέματα που είχε ο δήμαρχος, για διάφορους λόγους, οπότε τώρα προχώρησε ο κ. δήμαρχος στην υλοποίηση του σχεδιασμού που είχε“. Εξάλλου, “ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση, της συναλλαγής ή της απαίτησης κάποιας διοικητικής θέσης στο δήμο“, υποστήριξε επίσης ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Μαΐου, 2022 20:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV