Δράσεις της Π.Ε. Έβρου για την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΑΜΘ 2022

Συντάκτης Νewsroom 9 Ιουνίου, 2022 13:53

Δράσεις της Π.Ε. Έβρου για την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΑΜΘ 2022

Στο πλαίσιο της της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΑΜΘ 2022, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης μαθητών των Δημοτικών σχολείων στις πόλεις Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο.

Πιο συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε ζητήματα υγιεινής διατροφής και ψυχικής υγείας με την παρακάτω θεματολογία:

• «Διατροφή και Υγεία», όπου έγινε αναφορά στις ορθές διατροφικές συνήθειες και τονίστηκε ότι αυτές αποτελούν κλειδί για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και τον θωρακίζουν έναντι όλων των λοιμώξεων.


• «Τι κάνω στα δύσκολα; Η σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας», όπου αναφέρθηκαν τρόποι ατομικής διαχείρισης των συναισθημάτων και στρατηγικές αντιμετώπισης των δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν (π.χ. συγκρούσεις, ασθένεια, απώλεια αγαπημένων προσώπων κτλ.), με σκοπό την ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών.

Στο τέλος της κάθε ομιλίας στην Αλεξανδρούπολη λάμβανε χώρα σύντομο μουσικό αφιέρωμα από το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Οι παραπάνω δράσεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Μουσικό σχολείο Αλεξανδρούπολης και με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, Α’ βαθμίδας Εκπαίδευσης της ΠΕ Έβρου και του Δήμου Διδυμοτείχου.

Στις εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Δήμητρα Βουρδόγλου, ενώ στο Διδυμότειχο παρευρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών Αριστείδης Μωυσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Βενετίδης και η Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Στέλλα Θεοδοσίου Ζυγογιάννη και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Λουκάς Γεωργίου.

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΑΜΘ 2022 στην ΠΕ Έβρου θα ολοκληρωθεί με την ανοικτή στο κοινό Μαθητική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, στις 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.


Συντάκτης Νewsroom 9 Ιουνίου, 2022 13:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV