Αύριο η Σύσκεψη των Αγροτών του Βορείου Έβρου για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα

Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2010 11:16

Πρόσκληση


Προς   όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,  όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά,  που μας οδήγησαν οι πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Οι κοροϊδίες και τα ψέματα που μας έλεγαν τελείωσαν. Δουλεύουμε νύχτα – μέρα και παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας και   στο τέλος  της χρονιάς αντί για εισόδημα,   μετράμε  μόνο χρέη.

Και η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Οι πολυεθνικές  συνέχισαν να μας πωλούν πανάκριβα τους σπόρους, τα μηχανήματα, τα λιπάσματα,  και γενικά όλα τα καλλιεργητικά εφόδια και από την άλλη  οι έμποροι και οι βιομήχανοι συνέχισαν  να μας εκβιάζουν, να παίρνουν τζάμπα τα προϊόντα μας και να πουλάνε πανάκριβα στο λιανικό εμπόριο. Ότι συμβαίνει με το στάρι και το ψωμί, ισχύει για όλα τα προϊόντα. Ο μόχθος μας γίνεται κέρδη σε ξένες τσέπες.

Συνάδελφοι,  αγρότες και κτηνοτρόφοι, σήμερα  για να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα την αντιαγροτική τους πολιτική  , μαζί  ΕΕ ,  ΔΝΤ  και κυβέρνηση, επιχειρούν να μας  τρομοκρατήσουν με την οικονομική κρίση,  για να μας  παραδώσουν χωρίς αντιστάσεις αλυσοδεμένους χειροπόδαρα στις ορέξεις των καρτέλ,  που κυριολεκτικά λυμαίνονται το χρυσοφόρο κύκλωμα της διατροφής.

Στο δίλημμα  που μπαίνει μπροστά μας,  συμβιβασμός με τη φτώχεια και την εξαθλίωση  ή  αγώνας  για μια ζωή με αξιοπρέπεια , επιλέγουμε το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Καλούμε σε σύσκεψη

όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010  και ώρα 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας

  • Για να καθορίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά  μας βήματα
  • Για να συναντηθούμε  με τους άλλους εργαζόμενους, σ’ ένα κοινό μέτωπο πάλης.


Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2010 11:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV