Έρχεται δίμηνη παράταση της κοινωφελούς απασχόλησης

Συντάκτης Νewsroom 2 Απριλίου, 2021 12:12

Έρχεται δίμηνη παράταση της κοινωφελούς απασχόλησης

Δίμηνη παράταση έρχεται το υφιστάμενο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Αποδεκτό έκανε το αίτημα της ΚΕΔΕ για παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά 36.500 εργαζόμενους ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Η απόφαση λήφθηκε σε σημερινή συνάντηση εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μέλλον του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν το αιρετό πολιτικό προσωπικό της αυτοδιοίκησης.

Όλα ανοιχτά για νέα Κοινωφελή

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε καταρχήν τη δίμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξουν νέα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία θα προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσω αυτών να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους την επόμενη περίοδο.

Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι θα αξιολογηθεί άμεσα από το Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ σύντομα, θα ληφθεί απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η ΚΕΔΕ.

«Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου μετέφερε στον Υπουργό Εργασίας την αγωνία των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ιδίως αυτών που έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν, αλλά και το δίκαιο αίτημά τους για την αποκατάσταση αδικιών που υφίστανται, λόγω της εφαρμογής του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016. Ενός νόμου που έχει δημιουργήσει  ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων και δεν εξασφαλίζει στους αιρετούς του αυτοδιοικητικού θεσμού, την συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Η ΚΕΔΕ έχει διαμορφώσει στις πρόσφατες συνεδριακές της διασκέψεις τις θέσεις της πάνω σε αυτό το ζήτημα ενώ παράλληλα, ανέθεσε σε εξιδεικευμένο νομικό γραφείο την κωδικοποίηση και την επιχειρηματολογία για το θέμα που αφορά κυρίως τους παλαιότερους αιρετούς, καταθέτοντας σήμερα σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ, της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Τσιαντής, Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού.

Οι ΟΤΑ πίεζαν για συνέχιση του προγράμματος

Υπενθυμίζεται ότι αν και στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας ήταν η παύση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, οι δήμαρχοι πίεζαν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) από τις αρχές Μαρτίου υιοθέτησε το ψήφισμα του συντονιστικού οργάνου των εργαζομένων στην Κοινωφελή, δεδομένου ότι εντός Απριλίου του 2021 έληγε το πρόγραμμα των 36.500.


Συντάκτης Νewsroom 2 Απριλίου, 2021 12:12

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV