Έξι ορφανά άγρια ζώα στο Κέντρο Επανένταξης του Αρκτούρου

Συντάκτης Νewsroom 31 Ιουλίου, 2021 10:22

Έξι ορφανά άγρια ζώα στο Κέντρο Επανένταξης του Αρκτούρου

Tο Κέντρο Επανένταξης Άγριων Ζώων γέμισε με μικρά «αγρίμια», καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες ο Αρκτούρος φροντίζει τρία αρκουδάκια, δύο λυκάκια και ένα τσακαλάκι, φετινής γέννας, που όλα είχαν την ατυχία να μείνουν ορφανά σε ηλικία μόλις λίγων μηνών! Τα ζώα, για έναν περίπου χρόνο, θα παραμείνουν στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου και την άνοιξη του 2022, εφόσον όλα πάνε καλά, θα επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Την αρχή έκαναν τα δύο λυκάκια και ένα μικρό θηλυκό τσακάλι που βρέθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Τα δύο λυκάκια βρέθηκαν σε άσχημη κατάσταση, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα επανήλθαν. Τον Σκαρ, το νεότερο λυκάκι που έχει ενταχθεί ποτέ στο πρόγραμμα περίθαλψης, ο Αρκτούρος τον παρέλαβε από τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης. Ο Σίμπα, βρέθηκε από ιδιώτη στο Μονοπήγαδο Χαλκιδικής.


Στη λίμνη Κερκίνη, στον οικισμό Καλά Δένδρα Σερρών, ιδιώτης βρέθηκε το νεογέννητο τσακαλάκι 30-40 ημερών, η Λίνα, όπως ονομάστηκε, η οποία δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Οι πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν την ανατροφή των δύο λύκων και του μικρού τσακαλιού, που μοιράζονται τον ίδιο χώρο, μπορούν να το κάνουν υιοθετώντας συμβολικά τον Σκαρ, τη Λίνα ή τον Σίμπα και θα λαμβάνουν τακτικά νέα τους.

Στο Κέντρο Επανένταξης Άγριων Ζώων φιλοξενούνται και τρία ορφανά αρκουδάκια, η Χούμπα, ο Γκόραν και ο Βίχαρ. Βρέθηκαν σε δάσος στην Βουλγαρία, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Πιθανολογείται πως τα δυο από τα τρία είναι αδέλφια ενώ το τρίτο, το θηλυκό, είναι λίγο πιο μεγαλόσωμο. Τη φροντίδα τους ανέλαβε αρχικά η φιλοζωική οργάνωση Four Paws, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Νερού της γειτονικής χώρας, αλλά ζήτησαν τη συνδρομή του Αρκτούρου που έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία να τα μεγαλώσει με σκοπό την επανένταξη στη Βουλγαρία.


Συντάκτης Νewsroom 31 Ιουλίου, 2021 10:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV