«Βαλκανικά μαγειρέματα στο Τρίγωνο» στο Σπήλαιο 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου
19.00 έως 21.00
Παιχνίδια με ζυμάρια με τη συμμετοχή παιδιών της περιοχής και συντονιστή τον executive chef και καθηγητής σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Νικόλαο Φωτιάδη.
- Σμιγάλ(ι)
- Λειψό ψωμί κάτια – κάτια ( Τυρόψωμο σε στρώσεις )
- Στριφτή πίτα με μυζήθρα
- Λαγγίτες
21.00 Διοργάνωση Θρακιώτικης βραδιάς με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Εβρίτικη ζυγιά»
Θα υπάρχει μπουφέ με κρέατα σχάρας και πίτες όπου θα μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες.
Έκθεση τοπικών προϊόντων από 15 τοπικές επιχειρήσεις
- Σάββατο 1/9/2012
09.30 Συνάντηση – Ξενάγηση των καλεσμένων στην έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων στο Σπήλαιο.
10.30 Ξενάγηση των καλεσμένων στον αρχαιολογικό χώρο της Δοξιπάρας.
14.30 Γεύμα των καλεσμένων στο Ευρωθήραμα .
19.00 έως 21.00 -Επίδειξη δεξιοτεχνίας ανοίγματος παραδοσιακού φύλλου από μάστορες Έλληνες, Βούλγαρους και Τούρκους και η ανάδειξη των κοινών χαρακτηριστικών
Επίδειξη εφαρμογών παραδοσιακού φύλλου στην σύγχρονη γαστρονομία από τον chef της Ελλάδας Φωτιάδη Νικόλαο, Βουλγαρίας Σβετεζαρ Νένοφ και Τουρκίας Kemal kilic
Από την παράδοση στο σήμερα με το φύλλο
- Χορταρόπιτα – ρολάκια με χορταρικά
- Πίτα με σουσάμι και τυρί- Τυλιχτή, φέτα με 2 σουσάμια , μέλι , ξύδι
- Κολ-μπουρέκ- Πουγγί με γέμιση κολ- μπουρέκ και τυρί
- Κρεατόπιτα – Φωλιές με κιμά και τυρί κασέρι
22:00 Λαϊκή Παραδοσιακή Βραδιά με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Θράκηθεν»
Έκθεση τοπικών προϊόντων από 15 τοπικές επιχειρήσεις
Θα υπάρχει μπουφέ με παραδοσιακά πιάτα ,μαγειρεμένα με υλικά από την περιοχή όπου θα μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες.
- Κυριακή 2/9/2012 στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Σπηλαίου.
Ημερίδα με θέμα « Κοινές διατροφικές συνήθειες των λαών της περιοχής» 10.30- 11.30
– Δρ. Αναγνώστης Αργυρίου, ερευνητής Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών ΕΚΕΤΑ
– Ακαδημαϊκός Κρουμ Γκεοργκίεβ- εθνολόγος, μουσικολόγος, μέλος της διεθνούς ακαδημίας παραδοσιακής τέχνης
–Yolku Varlik – Πανεπιστήμιο Σηλυβρίας , λαογράφος
12.00- 14.00 Απογευματινή συνεδρίαση
«Συμβολή της τοπικής γαστρονομίας στην τουριστική και αγροτική ανάπτυξη »
Συμμετέχουν ομιλητές:
- Σταυριανή Κουτσού-Επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων . “Αξιοποίηση τοπικών προϊόντων και τοπική ανάπτυξη: η αναγκαιότητα των συλλογικών δράσεων”.
- Δρ. Αναγνώστης Αργυρίου, ερευνητής Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών , ΕΚΕΤΑ
- Executive Chef Νικόλαος Φωτιάδης.
- Veni Petrova μέλος Δ/Σ της Ένωσης μαγείρων εστιατόρων Στάρα Ζαγόρας .
- Executive Chef Kemal kilic.
- Κουτούπα Καλλιόπη Εκπρόσωπος Slow Food east Salonika.
- Τις εργασίες ης ημερίδας συντονίζει ο δημοσιογράφος Παπαθανάκης Σταύρος
Έκθεση τοπικών προϊόντων από 15 τοπικές επιχειρήσεις
21:00 Συναυλία με τους «ΤΑΚΙΜ» θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια από τα Βαλκάνια
Θα υπάρχει μπουφέ με κρέατα σχάρας και πίτες όπου θα μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες




