Επαναλειτουργεί από σήμερα μετά από 7 μήνες ο αρχαιολογικός χώρος Ζώνης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Απριλίου, 2024 14:31
Swiss Approval

Επαναλειτουργεί από σήμερα μετά από 7 μήνες ο αρχαιολογικός χώρος Ζώνης

Επαναλειτουργεί από σήμερα, 1η Απριλίου, μετά από 7 ολόκληρους μήνες ο αρχαιολογικός χώρος Ζώνης.

Η λειτουργία είχε πάψει λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε ζημιές σε τμήμα των υποδομών του αρχαιολογικού χώρου. Πλέον και μετά από τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης ο αρχαιολογικός χώρος Ζώνης επαναλειτουργεί για επισκέπτες αλλά και σχολεία.

Σε ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου αναφέρει:

Swiss Approval

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 ο αρχαιολογικός χώρος Ζώνης ανοίγει και πάλι τις πύλες του στους επισκέπτες 7 μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή μας και προκάλεσε ζημιές σε τμήμα των υποδομών του αρχαιολογικού χώρου. Με συντονισμένες κινήσεις, στενή συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων και με δαπάνες του έργου «Επέκταση Εργασιών Ανάδειξης και Συντήρησης Αρχαιολογικού Χώρου Ζώνης & Αρχαίας Εγνατίας Οδού», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που εκτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, καταφέραμε να καταστήσουμε τον χώρο και πάλι επισκέψιμο και λειτουργικό.
Επιπροσθέτως, εκτός από τους επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν στην αρχαία πόλη, από τη Δευτέρα υποδεχόμαστε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινάμε να εκπονουμε και φέτος, τόσο στη Ζώνη, όσο και στην αρχαία Εγνατία Οδό.
Και φυσικά αναμένονται κι άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι!
Σας περιμένουμε με χαρά!!!


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Απριλίου, 2024 14:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV