“Ζοφερό” το μέλλον για την τευτλοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς του Έβρου μετά την συνάντηση με τον Fecker

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Μαΐου, 2019 13:15

“Ζοφερό” το μέλλον για την τευτλοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς του Έβρου μετά την συνάντηση με τον Fecker

Πιο “σκοτεινό” από ποτέ διαγράφεται το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στον Έβρο μετά από την συνάντηση και την συζήτηση των τευτλοπαραγωγών της περιοχής με τον Lucas Fecker ανήμερα της Πρωτομαγιάς

Δεν υψώθηκε λευκός καπνός μετά από αυτήν την συνάντηση όπως ανέμεναν οι τευτλοκαλλιεργητές της περιοχής καθώς όπως τους ενημέρωσε ο κ. Fecker οι διαδικασίες έως τώρα καθυστερούν από πλευράς κυβέρνησης και τράπεζας Πειραιώς. Παρόλο που οι παραγωγοί ανέμεναν απαντήσεις σε θέματα όπως οι συμβάσεις και τα φυτοφάρμακα αλλά και γραπτές δεσμεύσεις προς εξασφάλιση όσων έχουν ειπωθεί, ενημερώθηκαν δια στόματος Lucas Fecker πως δεν δύναται να δώσει απαντήσεις σε κάποιο από αυτά τα ζητήματα καθώς δεν έχει αναλάβει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης εκτιμώντας ωστόσο πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι διαδικασίες θα προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι τευτλοκαλλιεργητές του Έβρου εμφανίζονται κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι από τις εξελίξεις στην συνάντηση, όπως σημείωσε και ο γραμματέας του συλλόγου τευτλοπαραγωγών Ν.Έβρου κ. Πρόδρομος Προϊκάκης μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ. Όπως είπε ο κ. Προϊκάκης οι παραγωγοί έδειξαν εμπιστοσύνη και προχώρησαν στην σπορά ζαχαρότευτλων όμως το μόνο που έχουν είναι προφορικές δεσμεύσεις, κάτι που δεν τους καλύπτει και δεν τους εξασφαλίζει. Αναφορικά με τις εξελίξεις τη επόμενη εβδομάδα που ανέφερε ο κ. Fecker στην συνάντηση, ο κ. Προϊκάκης δήλωσε πως οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για τους παραγωγούς και τις καλλιέργειες των τεύτλων που ήδη βρίσκονται σε καλό σημείο και πρέπει να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες, οπότε δεν μπορούν να αναμένουν απλώς τις εξελίξεις χωρίς καμία εξασφάλιση. Οι τευτλοπαραγωγοί του Έβρου βρίσκονται σε επικοινωνία με τους τευτλοπαραγωγούς της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς το θέμα είναι γενικό, και ήδη ετοιμάζονται επιστολές προς την κυβέρνηση και τους υπευθύνους προς εξεύρεση λύσης.

Σύμφωνα με τον κ. Προϊκάκη αν αυτή η προσπάθεια δεν ευοδωθεί και το θέμα ναυαγήσει αυτό θα αποτελέσει και την ταφόπλακα της τευτλοκαλλιέργειας στον Έβρο καθώς είναι σχεδόν αδύνατο οι παραγωγοί που ρίσκαραν ήδη αρκετά μέχρι τώρα να δείξουν ξανά εμπιστοσύνη στους αρμοδίους και να συνεχίσουν την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Μαΐου, 2019 13:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV