Ζαμπούκης και Σταυράκογλου στην δεύτερη Κυριακή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Οκτωβρίου, 2023 10:44

Ζαμπούκης και Σταυράκογλου στην δεύτερη Κυριακή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου θα κριθεί η διοίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης την επόμενη πενταετία.

Ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης με τον συνδυασμό Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ και ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Σταύρος Σταυράκογλου με την “Αρχή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης” είναι οι δύο τελικοί αντίπαλοι για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης στην δεύτερη κάλπη καθώς συγκέντρωσαν ποσοστά 32,44% και 28,96%  αντίστοιχα, αφήνοντας πίσω τους υπόλοιπους τρεις υποψηφίους Λαμπάκη Ευάγγελο με ποσοστό 18,67%, Πέτροβιτς Δημήτρη με 12,18% και Δευτεραίο Σάββα με ποσοστό 7,75%.

Μπορεί να αναμένεται προς τα που θα κλίνουν οι πολίτες που επέλεξαν τους υπόλοιπους τρεις την δεύτερη Κυριακή ωστόσο εχθές ο Βαγγέλης Λαμπάκης με γραπτή του δήλωση έκανε γνωστή την αποχώρησή του:


Δώσαμε αγώνες με τιμιότητα και ειλικρίνεια.

Δώσαμε αγώνες με αγάπη για τον τόπο, με πυγμή και αφοσίωση, τιμώντας την όποια θέση μάς έδωσε ο λαός να υπηρετήσουμε.

Νιώθω ότι η ψυχή μου είναι γεμάτη με όλα όσα προσέφερα στον τόπο που γεννήθηκα, που αγάπησα και συνεχίζω να αγαπώ.

Σας κοιτάζω στα μάτια με περηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου, που δέχθηκαν την προσφορά μου, όλα αυτά τα χρόνια.

Διατηρώ ισχυρή την πεποίθηση πως οι ψήφοι που έλαβα είναι κάτι παραπάνω από ιερές για εμένα. Δεν μεταβιβάζονται, ούτε εκχωρούνται.

Ως εκ τούτου, ξεκαθαρίζω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα συνομιλήσω με κανέναν και δεν θα κατευθύνω τους ψηφοφόρους της ιστορικής μας παράταξης πουθενά. Επίσης, δεν θα συναντήσω κανέναν από τους διεκδικητές της θέσης του Δημάρχου, τη δεύτερη Κυριακή.

Η παράταξη μας άφησε το αποτύπωμα της, ιστορικά το στίγμα της, όπως επίσης και μία πολύ ισχυρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μετά από 20 χρόνια ενεργούς συμμετοχής και απόδοσης σπουδαίου έργου στην Αυτοδιοίκηση, αποχωρώ, ελπίζοντας να διατηρηθεί και να εξελιχθεί το έργο μας.

Ευχαριστώντας εκ βαθέων τους συνεργάτες μου, διαχρονικά, εύχομαι στους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης ό,τι καλύτερο.

Πλέον λοιπόν οι δημότες της Αλεξανδρούπολης θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο κυρίαρχους της αναμέτρησης την επόμενη Κυριακή τον Δήμαρχο για την επόμενη πενταετία με τα αποτελέσματα να κρύβουν ίσως και αρκετές εκπλήξεις.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Οκτωβρίου, 2023 10:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV