Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Οι πρώτοι 19 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Ιουλίου, 2023 09:04

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Οι πρώτοι 19 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής 21.07.2023 σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης τους 19 πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης“, οι οποίοι με το ψηφοδέλτιο του Έβρου διεκδικούν έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αν. Μακεδονίας και Θράκης κατά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ, Διονύσης Κλάδης, στην παρέμβασή τους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έκανε λόγο για ανθρώπους “αγωνιστές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, έμπειροι, δοκιμασμένοι που αξίζει να τους στηρίξει ο λαός της περιοχής. Να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από αγωνιστές περιφερειακούς Συμβούλους που θα διεκδικούν για την περιοχή, θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού“.


Οι πρώτοι 19 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, είναι:

 1. Βλισίδης Ανέστης: συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ του «Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Έβρου», μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ
 2. Γιαννούδης Δημήτρης: γεωπόνος – ιδιωτικός υπάλληλος . Μέλος του ΔΣ του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Αλεξ/πολης–Φερών-Σουφλίου “Η ενότητα”/Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Θράκης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ
 3. Γκιδίκα Σταματία (Ματούλα): δημόσιος υπάλληλος Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης, Πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης
 4. Δευτεραίου Πολυξένη (Ξένια): αναπληρώτρια β’θμιας εκπαίδευσης
 5. Δινδίνη Βαΐα (Βάνα): δικηγόρος παρ εφέταις, μέλος συλλόγου γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ), μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ
 6. Ζησίδης Παναγιώτης: αγρότης κτηνοτρόφος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Α.Σ. Έβρου
 7. Κουκοραβας Νίκος: τοπογράφος μηχανικός –Δημόσιος υπάλληλος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουφλίου, μέλος του ΔΣ της ένωσης γονέων – μαθητών Αλεξανδρούπολης, μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ
 8. Κρεωνάς Αποστόλης: ιδιωτικός υπάλληλος μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης–Φερών-Σουφλίου “Η ενότητα”, μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ
 9. Κώστογλου Κώστας: δημόσιος υπάλληλος στο Δήμο Διδυμοτείχου
 10. Μαραγκοζάκη Σωτηρία: δημοσιογράφος- συγγραφέας μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης και του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου.
 11. Μάρκου Μαίρη: Αυτοαπασχολούμενη, αντιπρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Σουφλίου – Τυχερού- Ορφέα «νοιαΖΩμαι»
 12. Μπάζας Σταύρος: αρχαιολόγος δημόσιος υπάλληλος, μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ
 13. Μπάρμπα Αθανασία (Σάσα): Δημόσιος Υπάλληλος στον Δήμο Σουφλίου, ταμίας του ΔΣ Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Σουφλίου
 14. Ναζλής Κώστας: Διοικητικός υπάλληλος του Γεν. νοσοκ. Διδ/χου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.ΔΙΔ/ΧΟΥ
 15. Παντελίδου Στέλλα: Συμβασιούχα νοσηλεύτρια στο ΠΓΝΑ
 16. Τουφεκτσή Αναστασία : γιατρός μικροβιολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ Κ.Υ. Αλεξ/πολης, μέλος Ι.Σ.Ε.
 17. Τοψίδου Αναστασία: λογίστρια αυτοαπασχολούμενη στην Ορεστιάδα
 18. Τρέλλης Γιάννης: γεωπόνος
 19. Φωτιάδης Τριαντάφυλλος: Απόστρατος Αντιπλοίαρχος ΠΝ εα Πρόεδρος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ (Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων)

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Κλάδη πριν την παρουσίαση των υποψηφίων:

Καλησπέρα, σας ευχαριστούμε όλους και όλες που παραβρίσκεστε σήμερα εδώ στην παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Έβρο.

Πριν ξεκινήσουμε θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους κατοίκους που δοκιμάζονται στην Αττική, την Κορινθία, τη Βοιωτία, τη Ρόδο και αλλού από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στην περιοχή μας βρεθήκαμε πέρσι αντιμέτωποι με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Δαδιά, στο Παπίκιο Όρος, στη Θάσο. Η οργή μας ξεχειλίζει από αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα σε όλη τη χώρα που η αιτία του βρίσκεται και εδώ σε αυτό που αποτυπώνεται στο σύνθημα «τα κέρδη τους, οι ζωές μας».

Γιατί ξέρουν καλά κυβερνήσεις και περιφέρειες να μπουκώνουν με ζεστό χρήμα τις μεγάλες επιχειρήσεις, να δίνουν γη και ύδωρ για τα σχέδιά τους, αλλά ενδύονται τον Σκρουτζ Μακ Ντακ σε ότι αφορά τα αντιπυρικά, τα αντιπλημμυρικά έργα και τόσα άλλα που έχει ανάγκη ο λαός μας. Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και στην περιφέρειά μας για να προστατευτούν οι ζωές, οι περιουσίες και το περιβάλλον.

Άλλωστε αυτές τις λαϊκές ανάγκες που δεν ικανοποιούνται έχουμε στην προμετωπίδα των αιτημάτων μας, της διεκδίκησής μας, των θέσεών μας. Αυτή είναι η διαφορά του ψηφοδελτίου μας με όλα τα υπόλοιπα. Όλοι οι άλλοι είναι «τροχονόμοι» επιχειρηματικών συμφερόντων, τσακώνονται για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα, αλλά για τον λαό αποτέλεσμα μηδέν.

Περισσότεροι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ σημαίνει περισσότεροι σύμβουλοι που θα υπερασπίζονται τα δίκια των εργαζομένων, των ανέργων και απολυμένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, της νεολαίας. Σημαίνουν ότι θα είναι ακόμα πιο ισχυρή η 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε ένα μπλοκ δυνάμεων που είναι ταγμένο να στηρίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για αυτό είναι απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες.

Αν κάποιος ακούσει όλα αυτά που λένε και υπόσχονται για την περιοχή μας και ειδικά για τον Έβρο θα νομίσει ότι ζούμε σε επίγειο παράδεισο. Με τόσα ενεργειακά έργα στην περιοχή μας θα νομίζει ότι τον χειμώνα στα σπίτια μας σκάμε από τη ζέστη, ότι με τέτοια ανάπτυξη μηδενίσαμε την ανεργία, όλοι έχουμε καλοπληρωμένες θέσεις με δικαιώματα, ότι κατέχοντας την τρίτη θέση, ανάμεσα στις περιφέρειες της χώρας μας, στην προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το ρεύμα θα μας ερχόταν τσάμπα. Ότι ζούμε στο πιο ασφαλές μέρος της γης με τόση παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων. Ότι ο πληθυσμός του νομού μας και συνολικά της περιοχής ολοένα και αυξάνεται.

Και όμως η πραγματική εικόνα είναι δυστυχώς πολύ διαφορετική. Γιατί στόχος τους για την περιοχή μας είναι να αποτελεί στρατιωτικό κόμβο, ορμητήριο δηλαδή των ΝΑΤΟϊκών και στόχο των αντιπάλων τους. Να αποτελεί ενεργειακό κόμβο την ώρα όμως που παραμένουμε από τους πρώτους στην ενεργειακή φτώχεια. Να αποτελεί διαμετακομιστικό κόμβο με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Να πρωτοστατεί στη λεγόμενη πράσινη μετάβαση που ο λαός της περιοχής μας ξέρει από πρώτο χέρι πως ούτε πράσινη είναι ούτε φέρνει φτηνό ρεύμα για το λαό.

Εμείς μιλάμε καθαρά, τον δρόμο αυτής της ανάπτυξης που όλοι οι άλλοι ευαγγελίζονται ο λαός μας τον έχει δει και τον έχει πληρώσει. Έχει με κάθε σενάριο αποτέλεσμα την εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση, καταστροφή του περιβάλλοντος, φασισμό.

Ο λαός στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ζει πολύ καλύτερα από ότι σήμερα γιατί πραγματικά έχει εύφορη γη, φυσική ομορφιά, πόρους και πηγές ενέργειας, έμπειρο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να προκόψει. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο και αυτό δεν είναι άλλο από τις πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, όλες διαχρονικά τις περιφερειακές αρχές που ως στόχο βάζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών

Ο λαός της περιοχής έχει λοιπόν την ευκαιρία να μαυρίσει αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή και να κάνει πιο δυνατή την ίδια τη δύναμή του επιλέγοντας σε όλες τις κάλπες και στην περιφέρεια και στους Δήμους τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ. Μαζί με την πάλη του, τους αγώνες του να το πάρουμε αλλιώς.

Τους άλλους τους έχει δοκιμάσει. Η σύμπλευσή τους και στην Περιφέρεια έχει φανεί με κάθε τρόπο. Μαζί ψηφίζουν, με ευκολία μεταπηδά ο ένας περιφερειακός σύμβουλος στην άλλη παράταξη. Την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση ξέρεις ότι την επόμενη μέρα θα τη βρεις εκεί που την έδωσες, πάντα στο πλευρό του λαού, δεν θα την δώσεις κάπου και θα τη βρεις αλλού μετά από λίγο καιρό όπως συνηθίζεται πια στα άλλα ψηφοδέλτια.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Ιουλίου, 2023 09:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV