Ορεστιάδα: Χωρίς υπαίθριες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φέτος

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Νοεμβρίου, 2021 12:32

Ορεστιάδα: Χωρίς υπαίθριες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φέτος

Η εορταστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, ευρισκόμενοι ένα μήνα ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα, και τα καταστήματα αλλά και πολλά σπίτια έχουν φορέσει τα γιορτινά τους. Στο Δήμο Ορεστιάδας όμως επικρατεί προβληματισμός με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή, δεδομένο που δεν επιτρέπει εφησυχασμό, πόσο μάλλον δημιουργία συνθηκών συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Με αυτή την ανησυχία η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.), καθ’ ύλην αρμόδια για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Δήμο, προχώρησε φέτος στο σχεδιασμό των χριστουγεννιάτικων δράσεων “Αγγέλων Φως” που – τηρουμένων των αυστηρών μέτρων της πολιτείας – θα διασφαλίσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη δημόσια υγεία. Για όλα αυτά μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. Δημήτρης Βαρσαμακίδης.


Για όσα αποκλειστικά αποκάλυψε στην εκπομπή, ο κ. Βαρσαμακίδης σημείωσε πως η διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. έχει λάβει τα μέτρα της προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο διασποράς του απειλητικού ιού στην περιοχή μέσα από οργανωμένες εκδηλώσεις του Δήμου. Γι’ αυτό οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο σε εσωτερικό χώρο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου, και ως εκ τούτου – σύμφωνα με τα πρωτόκολλα – αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες θεατές, άτομα δηλαδή που έχουν τον απαραίτητο βαθμό ανοσίας ώστε να παραβρίσκονται συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο, ώστε να μπορεί να γίνει και ο έλεγχος τον απαιτούμενων πιστοποιητικών. Για τους δε ανήλικους θεατές, απαιτείται self test τελευταίου 24ώρου.

Εκδηλώσεις μόνο στο Πολύκεντρο για 125 θεατές

Αναλυτικότερα, έχουν προγραμματιστεί πέντε εκδηλώσεις, τέσσερις για παιδιά και μία για μικρούς και μεγάλους, μουσικοθεατρικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο με μέγιστο αριθμό θεατών τα 125 άτομα. Για την προσέλευση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με τη διάθεση δωρεάν δελτίων εισόδου, ώστε μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των 125 θεατών να σταματάει η είσοδος στο χώρο.

Φωταγωγήσεις δέντρων στην πόλη και στα χωριά χωρίς κόσμο

«Δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο τους συνδημότες μας και τους επισκέπτες εκείνης της περιόδου στην πόλη μας και λάβαμε την απόφαση να μη γίνουν υπαίθριες εκδηλώσεις στην πλατεία Ορεστιάδας και στα χωριά με φωταγωγήσεις δέντρων, όπως γνωρίζαμε τόσα χρόνια. Θα υπάρχει βέβαια έντονος στολισμός και στην πλατεία, και στους τέσσερις πεζοδρόμους, και στη Βασ. Κωνσταντίνου, δεν θα γίνουν όμως υπαίθριες εκδηλώσεις με κόσμο», δήλωσε ο κ. Βαρσαμακίδης.

«Είναι άδικο, είναι στενάχωρο, αλλά βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί, κάθε μέρα τα κρούσματα περισσεύουν και δεν θέλουμε να το κορυφώσουμε αυτό στις μέρες των γιορτών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.ΑΟ. Ωστόσο ανέφερε πως φωταγωγήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων θα γίνουν και στα χωριά, όμως μόνο «από τους προέδρους και τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα σηκώσουν το διακόπτη» όπως ανέφερε.

«Παρ’όλ’αυτά η πλατεία της Ορεστιάδας θα είναι πολύ όμορφη, θα έχουμε και κάποιες εκπλήξεις», προϊδέασε ο κ. Βαρσαμακίδης, ανακοινώνοντας πως 3 ή 4 Δεκεμβρίου θα γίνουν πράξη όλα αυτά με τους στολισμούς και τις φωταγωγήσεις στο Δήμο.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Νοεμβρίου, 2021 12:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV