Χριστοδουλάκης στο Ράδιο Έβρος: Η επιστολική ψήφος δεν θα λύσει το πρόβλημα της αποχής

Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 1 Δεκεμβρίου, 2023 22:55

Χριστοδουλάκης στο Ράδιο Έβρος: Η επιστολική ψήφος δεν θα λύσει το πρόβλημα της αποχής

Καλεσμένος της εκπομπής ¨Πρωινή Περιπολία¨ του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ  βρέθηκε σήμερα Παρασκευή, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χριστοδουλάκης Μανώλης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιάννη Βαβαλικούδη και του Χάρη Κανταρίδη ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να διαγκωνίζεται για τη δεύτερη θέση αλλά να μπορέσει να πείσει ενόψει των επόμενων εκλογών ότι ο πολίτης θα έχει μπροστά του δύο διακριτές επιλογές και εναλλακτική. Δεν θεωρώ ότι ανεβαίνουμε βασανιστικά αργά όπως με ρωτήσατε, είπε. Έχουμε ανέβει τρεις μονάδες σε τρεις μήνες, έχουμε λόγο και προτάσεις και πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι διαμορφώνεται και πάλι ένας χώρος μαζικός με προοπτική διακυβέρνησης που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα.

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για επιστολική ψήφο χαρακτηρίζοντάς την αιφνιδιαστική. Προς τη θετική κατεύθυνση μεν,  αλλά δεν νομίζω ότι από μόνη της η επιστολική ψήφος μπορεί να λύσει το πρόβλημα της αποχής, κατέληξε.


Σημείωσε πως πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι σήμερα δεν ψάχνουμε έναν καλύτερο διαχειριστή της συγκυρίας, αλλά θέλουμε να ξαναφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που θα δώσουν ώθηση στη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες. Στάθηκε στο δημογραφικό αναφερόμενος στην ερημοποίηση της υπαίθρου και την μετανάστευση, τονίζοντας ότι οφείλουμε να δώσουμε στην πράξη και όχι στα λόγια κίνητρα αναπτυξιακά, οικονομικά, υποδομών, προστασίας και ποιοτικής καθημερινότητας, χαρακτηρίζοντάς την περιοχή μας ως αρχή και όχι τέλος της Ελλάδας.

Αναφέρθηκε στην τεχνολογική εξέλιξη λέγοντας ότι πρέπει να βρούμε τρόπους μετεξέλιξης του εργατικού δυναμικού προς τα νέα επαγγέλματα που δημιουργούνται και επισήμανε με έμφαση ότι το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται λύσεις για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, όπως η ακρίβεια, η νέα φορολογική πολιτική, το ιδιωτικό χρέος, η αποκέντρωση, η αγροτική πολιτική και τόσα άλλα.

Η λογική της δημαγωγίας και του λαϊκισμού δεν τελείωσε με τη σταδιακή έξοδο από την κρίση, είπε απαντώντας σε ερώτηση, όμως το ΠΑΣΟΚ δομεί ένα συγκροτημένο λόγο με επιχειρήματα και προτάσεις κόντρα στις εύκολες υποσχέσεις. Έστρεψε τα πυρά του στην κυβέρνηση για το θέμα των φυσικών καταστροφών στο νομό λέγοντας ότι επιλέγει τον εύκολο δρόμο των καθυστερημένων αποζημιώσεων αντί της στρατηγικής πρόβλεψης και προστασίας.

Για τους λόγους αυτούς, την Κυριακή υπάρχει μία συνεδριακή διαδικασία από το ΠΑΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη, με άξονες την πολιτική προστασία και αποκατάσταση, την πολιτική προστασία πρόληψης και κατάσβεσης και την αγροτική πολιτική ως μοντέλο ανασυγκρότησης της περιοχής, με παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κυρίου Ανδρουλάκη. Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grecotel το μεσημέρι της Κυριακής, με πολλούς επιστήμονες που έχουν παράλληλα και πλούσια τεχνοκρατική γνώση.

Ολοκληρώνοντας ο κ Χριστοδουλάκης ανέφερε τη μη έγκαιρη ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών στρατηγικών της ευρωπαϊκής Ένωσης στο νομικό πλαίσιο και την κουλτούρα της χώρας, ως ένα από τα λάθη της κυβέρνησης, που συμβάλλει στο να μένουμε πίσω από τις εξελίξεις.  


Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 1 Δεκεμβρίου, 2023 22:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV