Χωρίς εμποροπανήγυρη φέτος το Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 9 Σεπτεμβρίου, 2020 10:05

Χωρίς εμποροπανήγυρη φέτος το Διδυμότειχο

Ακυρώνεται για φέτος η ετήσια καθιερωμένη Εμποροπανήγυρη στο Διδυμότειχο λόγω την πανδημίας του κορονοϊού.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μιλώντας σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” με τους Χάρη Κανταρίδη και Γιάννη Βαβαλικούδη. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η καθιερωμένη Εμποροπανήγυρη, η οποία ως είθισται πραγματοποιούνταν κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου με διάρκεια περίπου 5 ημέρες στη βόρεια περιφερειακή οδό της πόλης, ακυρώνεται για φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είπε ο κ. Χατζηγιάννογλου απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί με ορισμένα μέτρα φέτος η εμποροπανήγυρη, κατά τα πρότυπα που πραγματοποιούνται οι υπαίθριες λαϊκές αγορές, με την τήρηση διάφορων κανόνων προστασίας, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των εμπόρων από πολλές περιοχές που προσέρχονται για να συμμετάσχουν, οι οποίοι δεν παραμένουν για μερικές ώρες, όπως οι πωλητές λαϊκών αγορών, αλλά συνήθως καταλύουν στην περιοχή όπου στήνεται η εμποροπανήγυρη για όσο αυτή διαρκεί. Ακόμη αν προστεθεί σε αυτό και ο μεγάλος αριθμός καταναλωτών από όλη την Θράκη που επισκέπτεται σταθερά την εμποροπανήγυρη, αλλά και οι αυτοσχέδιες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, καθιστούν αδύνατο τον έλεγχο και την τήρηση των μέτρων και σχεδόν βέβαιο τον συγχρωτισμό.

Σημειώνεται πως η εμποροπανήγυρη του Διδυμοτείχου είναι από τους παλαιότερους θεσμούς της περιοχής που επιβιώνει και επαναλαμβάνεται ακόμη – στην πρότερη της μορφή αφορούσε κυρίως αγοραπωλησίες ζώων και με τα χρόνια εξελίχθηκε σε αγορά ποικίλων εμπορευμάτων. Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει του χρόνου ενώ δήλωσε πως επιθυμεί την διατήρηση και αλλά και εξέλιξη τέτοιων εκδηλώσεων της περιοχής.


Συντάκτης Νewsroom 9 Σεπτεμβρίου, 2020 10:05

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV