Χατζηγιάννογλου στο Ράδιο Έβρος για κορονοϊό, λαϊκές αγορές και Κικίλια

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 17 Μαρτίου, 2020 14:01

Χατζηγιάννογλου στο Ράδιο Έβρος για κορονοϊό, λαϊκές αγορές και Κικίλια

Για τα μέτρα πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού που έχει λάβει ο Δήμος Διδυμοτείχου, την τέλεση των λαϊκών αγορών και την πικρία που άφησε η μη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου.

Θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα “Μένουμε Σπίτι” ο κ. Χατζηγιάννογλου τόνισε τη σημασία που έχει να συμβάλει ο καθένας προσωπικά στο περιορισμό της εξάπλωσης του ιού δηλώνοντας πως ο Δήμος Διδυμοτείχου έχει εναρμονιστεί με τις κείμενες διατάξεις και οι υπηρεσίες του λειτουργούν κυρίως μέσω τηλεφώνου και email. Αναφορικά με το προσωπικό έχουν δοθεί άδειες στους γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών με αποτέλεσμα μέρος των υπηρεσιών να υπολειτουργούν.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου θα εξυπηρετήσει όποιον ζητήσει τη βοήθεια του τόνισε ο κ. Χατζηγιάννογλου μιλώντας για τις κοινωνικές δομές του Δήμου που βοηθούν τους αναξιοπαθούντες ενώ παράλληλα λαμβάνει μέτρα ώστε να προετοιμαστεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για το σενάριο της ανεπάρκειας κλινών.

Ένα άλλο θέμα που ρωτήθηκε ο κ. Χατζηγιάννογλου είχε να κάνει με την τέλεση των λαϊκών αγορών στην επικράτεια του Δήμου.

Ο κ. Χατζηγιάννογλου αρχικά απαντώντας στους επικριτές αυτής του της απόφασης είπε ότι η τελεση των λαϊκών αγορών δεν απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση.Αυτοί που πήγαν είχαν ανάγκες τις οποίες θα τις κάλυπταν πηγαίνοντας στα super market είπε ο κ. Χατζηγιάννογλου υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία ή μη των λαϊκών αγορών αποτελεί μεταξύ άλλων και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού ,προσθέτοντας ότι είναι προτιμότερο να πάει κανείς στη λαϊκή αγορά που είναι σε ανοιχτό χώρο παρά σε ένα super market ή μανάβικο που στεγάζεται σε κλειστούς χώρους.Πάντως ο Δήμος Διδυμοτείχου σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να σταματήσει τις λαϊκές αγορές θα συμμορφωθεί.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση κατά του κορονοϊού ο κ. Χατζηγιάννογλου υποστήριξε πως ενδεχομένως θα ήταν καλύτερα να γινόταν με άλλη σειρά ή να λαμβανόταν νωρίτερα τα μέτρα για να μη μεταφερθεί ο ιός προτείνοντας να κλείσουν όλα τα τελωνεία και να σταματήσει η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Μας άφησε πικρία το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας δεν σταμάτησε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Την απογοήτευση του εξέφρασε δημόσια για την επιλογή του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια να μη σταματήσει στο Διδυμότειχο κατά τη σημερινή του επίσκεψη στον Έβρο και να προτιμήσει να επισκεφτεί τις Καστανιές.Όπως είπε χαρακτηριστικά, αντιλαμβάνεται την επιλογή άλλων κυβερνητικών στελεχών να μη σταματήσουν στο Διδυμότειχο αυτές τις ημέρες που εξελίσσονται επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα (αφήνοντας βέβαια αιχμές ότι και ο δικός του Δήμος έχει σύνορα) αλλά το γεγονός ότι “ο υπουργός υγείας βρίσκεται στον Έβρο και δεν επισκέπτεται το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι λίγο τραβηγμένο“.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 17 Μαρτίου, 2020 14:01

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV