Ρ. Χατζηγιάννογλου: Αν το Τμήμα Ψυχολογίας χαθεί, εξαιτίας του Συλλόγου Γονέων, είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Δεκεμβρίου, 2021 13:10

Ρ. Χατζηγιάννογλου: Αν το Τμήμα Ψυχολογίας χαθεί, εξαιτίας του Συλλόγου Γονέων, είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Κομβικής σημασίας για την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο ήταν η χθεσινή σύσκεψη με τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, μεταξύ της Πρυτανικής Αρχής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του δημάρχου Διδυμοτείχου και των τριών κυβερνητικών βουλευτών του Έβρου.

Καλεσμένος στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, δήμαρχος Διδυμοτείχου, εμφανίστηκε σήμερα ικανοποιημένος μεν από τη σύσκεψη με τον υφυπουργό, επιφυλακτικός δε μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να νομοθετηθεί η ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο ώστε αυτό να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο. “Απ΄την ώρα που δεν υπάρχει ακόμα επίσημο έγγραφο καλό είναι να κρατάμε την επιφύλαξη“, ανέφερε χαρακτηριστικά, παρότι διατυπώθηκε η δέσμευση του κ. Συρίγου πως το επόμενο τρίμηνο το Τμήμα Ψυχολογίας θα περιλαμβάνεται στον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο κ. Χατζηγιάννογλου είπε πως μετέφεραν και κατέθεσαν στο Υπουργείο Παιδείας την οριστική πρόταση του Δήμου Διδυμοτείχου, όπως αυτή λήφθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το 3ο Δημοτικό Σχολείο ως τον ιδανικότερο χώρο να στεγάσει προσωρινά το Τμήμα Ψυχολογίας. Αναφορικά με τις αντιδράσεις των γονέων του Σχολείου, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου είπε “Δεν έχουμε το περιθώριο να καλύψουμε τις επιθυμίες όλων. Για κάθε επιλογή που αναφέραμε, πάντα υπήρχαν αντιδράσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε μία λύση για την οποία δεν θα έχουμε αντιδράσεις. Εκ των πραγμάτων πρέπει πάση θυσία να έρθει ΤΩΡΑ η Σχολή στο Διδυμότειχο. Είμαστε αναγκασμένοι να βρούμε τη λύση ΑΜΕΣΑ και αυτή είναι μόνο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο“.

Σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενη μεγάλη καθυστέρηση αν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου κινηθούν νομικά όπως έχουν προαναγγείλει, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου συμπέρανε: “Αν το Τμήμα Ψυχολογίας χαθεί επειδή ο Σύλλογος απευθυνθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, είμαστε άξιοι της μοίρας μας“.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Δεκεμβρίου, 2021 13:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV