Χάνουν το τεκμήριο της αθωότητας οι γιατροί ( ; )

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 17 Μαΐου, 2019 10:12

Χάνουν το τεκμήριο της αθωότητας οι γιατροί ( ; )

Διατάξεις που ψηφίστηκαν μέσα στο 2019 αλλάζουν τους όρους με τους οποίους αναστέλλεται η άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος σε περίπτωση εμπλοκής με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τους ιατρικούς συλλόγους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πλέον οι γιατροί θα χάνουν την ικανότητα να ασκούν το επάγγελμα τους μόνο με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.Αυτό αποτελεί άρση του τεκμηρίου της αθωότητας όπως επισημαίνει σχετική κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων γιατρών και για αυτό τον λόγο θα ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα για την κατάργηση αυτών των διατάξεων:

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ομόφωνα διαμαρτυρόμαστε για την επαίσχυντη κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητάς των ιατρών της χώρας μας. Τόσο η διάταξη του άρθρου 115 του Ν.4600/9-3-19 (ΦΕΚ 43Α) όσο και η διάταξη της παρ.1γ του άρθρου 4 της Υπουργικής Απόφασης ΦΕΚ 1373/22-4-19, τΒ επιβάλλουν την αναστολή άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος με προϋπόθεση ΜΟΝΟ την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ιατρού για συγκεκριμένα αδικήματα.

Η άρση τεκμηρίου αθωότητας αποτελεί καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων ιατρών βάσει Ν4596/19 ΦΕΚ 32/Α/26-2/19 άρθρο 6 για το τεκμήριο αθωότητάς (αρθρο72Α ποινικής δικονομίας). «Οι ύποπτοι ή κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους σύμφωνα με το Νόμο».

Για το λόγο αυτό θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να επιδιώξουμε την κατάργηση των παραπάνω διατάξεων και την αποδοχή της ήδη υποβληθείσας αίτησης ακύρωσης τους, η οποία υποβλήθηκε από τους Ιατρικούς Συλλόγους Κρήτης και Κέρκυρας ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας
ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης
ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 17 Μαΐου, 2019 10:12

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV