Το Χαμόγελο του Παιδιού στην Αλεξανδρούπολη για τη στήριξη των κατοίκων που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Αυγούστου, 2023 13:16

Το Χαμόγελο του Παιδιού στην Αλεξανδρούπολη για τη στήριξη των κατοίκων που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή στην «πρώτη γραμμή» στηρίζοντας τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Στη διάθεση των τοπικών φορέων και των πολιτών έχουν τεθεί:

 • Πολυϊατρείο «Ασκληπιός I»
 • Πολυϊατρείο «Ασκληπιός II»
 • Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρο)
 • Όχημα Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης
 • Εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο άμεσης ανταπόκρισης στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και κρίσεων, ταξίδεψε και βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη από την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στην «πρώτη γραμμή», σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης.


Εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του Οργανισμού από όλη την Ελλάδα, αποτελούμενη από διασώστες, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, οδηγούς, εθελοντές γιατρούς βρίσκεται στο πεδίο, συνδράμοντας πολυεπίπεδα στην άμεση κάλυψη αναγκών των πολιτών, που πλήττονται από τις φονικές πυρκαγιές.  

Συγκεκριμένα:

 1. Τα Πολυϊατρεία «Ασκληπιός Ι» και «Ασκληπιός ΙΙ» του Οργανισμού βρίσκονται στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης (Λ. Δημοκρατίας 306), όπου σε συνεργασία και με τους ιατρικούς Συλλόγους Έβρου και Ροδόπης, ιδιώτες γιατρούς και με την 4η ΥΠΕ, παρέχεται:
 • ιατρική φροντίδα
 • ιατρονοσηλευτικές πράξεις
 • ιατρικές συμβουλές και κατευθύνσεις
 • ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε παιδιά και ενήλικες
 • δημιουργική απασχόληση παιδιών
 • Η Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρο) και οι εξειδικευμένοι διασώστες του Οργανισμού, έχουν ενταχθεί στο ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιώντας διακομιδές και παρέχοντας άμεση ιατρική βοήθεια σε παιδιά και ενήλικες.
 • Εξειδικευμένο Όχημα Άμεσης Επέμβασης του Οργανισμού έχει τεθεί στη διάθεση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την κάλυψη επειγόντων περιστατικών και αναγκών των πολιτών.
 • Εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων του Οργανισμού, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, επισκέπτεται περιοχές και χωριά που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες και να συνδράμει σε όλα τα επίπεδα.

Οι ανωτέρω δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Για οποιαδήποτε ανάγκη επικοινωνήστε με την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή SOS 1056 – διαθέσιμη καθημερινά, πανελλαδικά δωρεάν όλο το 24ωρο.

Μέσω της Εθνικής Γραμμής SOS 1056, οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν άμεσα, σοβαρά προβλήματα  και έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν, ως συνέπεια των πυρκαγιών. Η Εθνική Γραμμή SOS 1056 του Οργανισμού, στελεχωμένη από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, είναι διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες τον χρόνο. Οι κλήσεις προς την Γραμμή 1056 είναι δωρεάν, από σταθερό και κινητό τηλέφωνο.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Αυγούστου, 2023 13:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV