Χ. Τοψίδης: “Προχειρότητα” και “κάλυψη θέσεων” για τη συνεργασία των τριών παρατάξεων στην ΠΑΜΘ

Συντάκτης Νewsroom 2 Σεπτεμβρίου, 2019 22:32

Χ. Τοψίδης: “Προχειρότητα” και “κάλυψη θέσεων” για τη συνεργασία των τριών παρατάξεων στην ΠΑΜΘ

Μετά την κοινή ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ των τριών περιφερειακών παρατάξεων “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου, “Περιφέρεια σε Δράση” του Κώστα Σιμιτσή και “Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση” του Ανδρέα Καραγιώργη επήλθαν και οι πρώτες αντιδράσεις.

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Περιφερειακή Σύνθεση” και ο επικεφαλής της Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο ίδιος μιλώντας στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ για αυτήν την συνεργασία επανέλαβε τη λέξη “προχειρότητα” και πως “αποσκοπεί στην κατάληψη έμμισθων θέσεων” τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες έπρεπε να γίνονται φανερά, ενώπιον του συμβουλίου, καθώς προηγήθηκε της ανακοίνωσης της συνεργασίας η πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Ο κ. Τοψίδης ανέφερε πως κατά την άποψή του αυτή η κίνηση προήλθε σήμερα και με προχειρότητα καθώς σήμερα αναμενόταν αργότερα μέσα στη μέρα η ανακοίνωση των χωρικών αντιπεριφερειαρχών.

Επιπρόσθετα ο κ. Τοψίδης δήλωσε πως θα “εμείς θα κάνουμε παραγωγική αντιπολίτευση για το καλό αυτού του τόπου“. Ακόμη απάντησε στο αν πιστεύει ότι αυτές οι συγκλίσεις θα επηρεάσουν τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου σε θέματα όπως αυτά των χρυσωρυχείων ή των λιμανιών, τα οποία αναμένεται να απασχολήσουν στο μέλλον την Περιφέρεια.

H ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης:

Μερικές ώρες μόνο μετά την συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το υπό εξέλιξη  διαπαραταξιακό «παζάρι», στο οποίο αναφέρθηκε στην προχθεσινή του δήλωση (30/8) ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Χριστόδουλος Τοψίδης,  «επισημοποιήθηκε» με σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.
Αναμένουμε και την κατανομή θέσεων, μισθών και αξιωμάτων που θα αποτελέσει το επιστέγασμα και την ολοκλήρωση της μεθόδευσης αυτής. Δυστυχώς για κάποιους ανθρώπους, ένας μισθός και μία θέση Αντιπεριφερειάρχη ή Εντεταλμένου Συμβούλου είναι αρκετά για να ξεχάσει κανείς και την πολιτική του θέση και το κόμμα του, αλλά και τους ψηφοφόρους του ! Η ίδια «προίκα» είναι αρκετή ώστε ο κομματικός υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ κ. Κ. Σιμιτσής και ο εκλεκτός του κ. Π. Καμμένου να στηρίξουν προδήλως την διοίκηση του κ. Μέτιου.
Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να επισημάνουμε τον ευκαιριακό χαρακτήρα του επιχειρήματος που αποσκοπεί στην κατάληψη έμμισθων θέσεων και ρόλων διοίκησης από στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στα πλαίσια μίας προσπάθειας να εμφανισθεί ότι ο Περιφερειάρχης και η παράταξή του ότι έχουν ευρύτρη αποδοχή «!!!». Πρέπει να τονισθεί από την κατ’ επίφαση «σύγκλιση» των τριών σχηματισμών απουσιάζει η οποιαδήποτε προγραμματική σύγκλιση, στοχοθεσία ή έστω κάποιο χρονοδιάγραμμα στα πλαίσια κάποιας εύλογης κοινής προσπάθειας. Η επίκληση των τριών κειμένων και του τρόπου σύνταξής τους αποτελεί πραγματικά μία τεράστια προχειρότητα, καθώς ο καθένας θα μπορούσε να επικαλεστεί άλλα τόσα κείμενα.
Χαρακτηριστικό της προχειρότητάς τους είναι ότι το κείμενο του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, στο οποίο αναφέρονται σαφώς, υφίσταται από την ομόφωνη απόφαση που είχε εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο και είχε υποβάλλει στο Υπουργείο η Περιφέρειά μας ! Η παράταξη του Περιφερειάρχη και οι άλλες δύο παρατάξεις ποια άποψη υιοθετούν του Περιφερειακού Συμβουλίου και των φορέων της ΑΜ-Θ ή την κυβερνητική θέση του Υπουργείου ;
Επιπλέον η προσπάθεια που εκδηλώνεται σήμερα, πέρα από την προχειρότητά της, λαμβάνει χώρα στα περιθώρια που άφησαν (αν ;) οι κομματικοί φορείς των συγκεκριμένων παραταξιακών σχηματισμών μετά την ευθεία παρέμβασή τους σ’ αυτούς και αυτό πλαίσιο αξιολογείται παραπέρα.
Η παράταξή μας επιμένει να θεωρεί ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Περιφέρειας και των πολιτών και όχι την κατανομή των αξιωμάτων των θέσεων των μισθών και στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Ο επικεφαλής της «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ»
Χριστόδουλος Τοψίδης

 


Συντάκτης Νewsroom 2 Σεπτεμβρίου, 2019 22:32

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV