Χ. Γιαλαμάς:«Αν δεν γίνουν αυτά οι υπηρεσίες φύλαξης συνόρων οδεύουν προς ημερομηνία λήξης»

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 2 Αυγούστου, 2019 13:04

Χ. Γιαλαμάς:«Αν δεν γίνουν αυτά οι υπηρεσίες φύλαξης συνόρων οδεύουν προς ημερομηνία λήξης»

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς για την αυριανή επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ,  και τα θέματα που σκέφτονται να του θέσουν στην συνάντηση που θα επιδιώξουν να έχουν μαζί του.

Ξεκινώντας την συζήτηση ο κ. Γιαλαμάς  ανέφερε πως είχαν ζητήσει να έρθει στον Έβρο ο κ. Χρυσοχοΐδης και πως θα επιδιώξουν συνάντηση μαζί του με σκοπό την αναφορά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά και εδώ και πολλά χρόνια τόσο στο Νότιο όσο και στο Βόρειο Έβρο στην προσπάθεια τους για φύλαξη των συνόρων αλλά και την πρόθεση ανάκλησης του σχεδίου «ΑΣΠΊΔΑ», το οποίο αν γίνει πράξη θα φύγουν είκοσι εφτά άτομα από τον Έβρο και τα προβλήματα στον τομέα του προσωπικού θα αυξηθούν.

Μάλιστα ο ίδιος επισήμανε την διαχρονικότητα και σοβαρότητα ενός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, αυτό της επιτακτικής ανάγκης προσλήψεων συνοριακών φυλάκων. Επίσης σχετικά με αυτό το θέμα η δήλωση που έκανε πως« οι προσλήψεις θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη από χθες» τονίζει πως η κατάσταση δεν είναι η επιθυμητή, ούτε καν σε επίπεδο που θα έκανε πιο εύκολη την δουλειά των εργαζομένων. Ακόμη πρόσθεσε πως για να λειτουργήσουν κανονικά πρέπει να γίνουν εκατό με εκατό πενήντα προσλήψεις τόσο στο Νότιο  όσο και  στο Βόρειο κομμάτι του νομού, ένα σύνολο δηλαδή τριακοσίων περίπου ατόμων. « Η κατάσταση αυτή που βλέπουν οι πολίτες είναι λόγω των ελλείψεων και μας στεναχωρεί» ήταν κάποια από τα λόγια του και είπε πως παρά τις όποιες ενέσεις ενίσχυσης που γίνονται κατά καιρούς,  δεν βρίσκονται όλο το χρόνο στο επιθυμητό επίπεδο λόγω των υλικοτεχνικών ελλείψεων αλλά και του μη επάρκειας ανθρώπινου δυναμικού.

Τέλος όπως  τόνισε ο ίδιος ο κ.Γιαλαμάς  αν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι προσλήψεις ή  δεν βρεθεί κάποιο πλαίσιο κάλυψης αυτών των κενών αυτό θα σημαίνει ότι «οι υπηρεσίες φύλαξης των συνόρων θα οδεύουν προς ημερομηνία λήξης». Αντίθετα  αν υλοποιηθούν αυτές οι κινήσεις τότε θα σταλθούν μηνύματα σε πολλές πλευρές, μεταξύ άλλων στην Ευρώπη αλλά και την Τουρκία.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε στον αέρα το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς

 


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 2 Αυγούστου, 2019 13:04

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV