Κέρδισε τις εντυπώσεις και το “Βραβείο Αειφορίας” το ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου με τις “Ζωομπουκίτσες Έβρου” στην Αθήνα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Μαΐου, 2022 08:16

Κέρδισε τις εντυπώσεις και το “Βραβείο Αειφορίας” το ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου με τις “Ζωομπουκίτσες Έβρου” στην Αθήνα

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το πολύμηνο ταξίδι των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου “Ευγένιος Ευγενίδης”, μέσα από το οποίο προέκυψαν οι “Ζωομπουκίτσες Έβρου“, μια στενή συνεργασία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ένα σημαντικό Βραβείο Αειφορίας στο τέλος του ταξιδιού στην Αθήνα.

Από το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαΐου βρέθηκε στην πρωτεύουσα αντιπροσωπεία μαθητών της εικονικής επιχείρησης «Ζωομπουκιτσες Έβρου Α.Ε.», οι υπεύθυνοι καθηγητές Καρδιμάκη Άννα, Κεραμιτσόγλου Κυριακή και Λιτσεσελίδης Θεόδωρος, μαζί και ο διευθυντής Μποζατζίδης Γεώργιος, προκειμένου να παραστούν στον τελικό του διαγωνισμού του προγράμματος «Εικονική Μαθητική Επιχείριση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων. Με την ευκαιρία, μάλιστα, δεν παρέλειψαν την επομένη κιόλας, Πέμπτη 12/5, να επισκεφθούν το Ίδρυμα Ευγενίδου και να περιηγηθούν σ’ αυτό, μιας και αποτελεί μεγάλο ευεργέτη της σχολικής μονάδας που φέρει και το όνομα του Ευγένιου Ευγενίδη.

Οι μαθητές με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα όνειρα τους και τις επαγγελματικές τους αναζητήσεις, ενώ ο πρόεδρος επιφύλαξε και μια μεγάλη έκπληξη στους μαθητές: Μια εξαιρετική ξενάγηση για να γνωρίσουν τα μοναδικά ιστορικά κειμήλια στην Έκθεση για το 1821 «ο ναυτικός αγώνας».

Οι Ζωομπουκίτσες, οι υψηλοί επισκέπτες και το Βραβείο

Η έκθεση των προϊόντων της Ανώνυμης (εικονικής) Εταιρίας “Ζωομπουκίτσες Έβρου” στήθηκε στο θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και εκεί περίμεναν τους επισκέπτες τους οι μικροί “επιχειρηματίες” για να τους κάνουν γνωστή τη δημιουργική δραστηριότητα που αναπτύσσουν στο Διδυμότειχό τους και στο σχολείο τους. Πράγματι, η επισκεψιμότητα υπήρξε μεγάλη, με τους χορηγούς σε πρώτο πλάνο στα τάμπλετ του σχολείου και το πλήθος σε συνεχή ροή. Μάλιστα από το ξεκίνημα έχουν, λέει, λάβει παραγγελίες για αποστολή προϊόντων! Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το περίπτερο των μαθητών η κ. Γιάννα Αγγελοπουλου-Δασκαλάκη, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, έως και το συνεργείο της ΕΡΤ που πήρε συνέντευξη από τα παιδιά και τους καθηγητές.

Στο επιστέγασμα όλων αυτών, την Παρασκευή 13 Μαΐου ήρθε και η επιβράβευση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής: Βραβείο Αειφορίας στην εικονική επιχείρηση “Ζωομπουκίτσες Έβρου Α.Ε.” με χαμόγελα χαράς, ικανοποίησης και επιβεβαίωσης σε όλους, ότι η απαιτητική αυτή πορεία που χάραξαν παρέα μαθητές και καθηγητές σε εποχή δύσκολη με κορονοϊούς, τηλεκπαιδεύσεις, μαθήματα, ύλη, θέματα κι εξετάσεις, θα αποτελεί μια εμπειρία ζωής που θα τους ακολουθεί.

Ερασιτεχνικό βίντεο από την απονομή:

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρουσία του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου “Ευγένιος Ευγενίδης” στην Αθήνα:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Μαΐου, 2022 08:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV