Β. Κικίλιας: Εγείρονται ερωτήματα για τις περσινές φωτιές στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Μαΐου, 2024 09:58

Β. Κικίλιας: Εγείρονται ερωτήματα για τις περσινές φωτιές στον Έβρο

Για τα ερωτηματικά που πλανώνται ακόμα για τις φωτιές στον Έβρο μίλησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας στο STAR.

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι το περσινό καλοκαίρι είχαν μπει 19 φωτιές στον Έβρο και τελικά η 20η μπήκε στην «καρδιά» του δάσους της Δαδιάς και ότι υπάρχουν ερωτήματα που πλανώνται ακόμα για το τι συνέβη, όπως και γενικά για τις φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2023.    

«Είναι στρατηγικής σημασίας στη Βόρεια Ελλάδα ο Έβρος και η ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Έχει τεράστια συμφέροντα ενεργειακά, εθνικά και ΝΑΤΟϊκα» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Swiss Approval

«Αισθάνομαι ότι εκφεύγει η αρμοδιότητα μόνο της Πυροσβεστικής, γι’ ανεβήκαμε με τον κ. Δένδια στον Έβρο, εμπλέκεται και η ΕΛΑΣ με τον κ. Χρυσοχοίδη» ανέφερε για την πρόσφατη σύσκεψη που είχε στην Αλεξανδρούπολη με στελέχη των υπηρεσιών του Δημοσίου που εμπλέκονται στην αντιπυρική προστασία και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ όπως πρόσθεσε, συνδράμει στη διαλεύκανση των εμπρησμών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της  ΕΛΑΣ.

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνη κ. Φλωρίδη οι ποινές  έχουν αλλάξει, ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» προειδοποίησε ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος επισήμανε ότι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις θα αντιμετωπίζουν πλέον βαριές νομικές συνέπειες.

«Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιδρά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουμε νέο δόγμα» ανέφερε κ. Κικίλιας όσον αφορά τη φετινή αντιπυρική προστασία. Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να λειάνουμε τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή» και διαβεβαίωσε επίσης ότι με τις αλλαγές που έχουν γίνει θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός.     


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Μαΐου, 2024 09:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV