Υπερψηφίστηκε η μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Νοεμβρίου, 2018 12:09

Υπερψηφίστηκε η μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και πλέον αποτελεί νόμο του κράτους η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Συγκεκριμένα, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά στα επίπεδα που προβλέπει ο ν.4387/16, μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών ως εξής:

• Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, μειώνεται, από την 1/1/2019, κατά 33,3%: από το 20% στο 13,33%.

• Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των αγροτών μειώνεται, επίσης, κατά 33,3%: σε 12% από 18% που θα ήταν την 1/1/2019.

• Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των νέων επιστημόνων, έως το 5ο έτος ασφάλισής τους, μειώνεται από το 2019 σε 13,33%, βελτιώνοντας το ισχύον καθεστώς εκπτώσεων.

• Για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, το ασφάλιστρο για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ θα υπολογίζεται, αναδρομικά από την 1/1/2017, στην ελάχιστη βάση υπολογισμού, δηλαδή έως 64,5 ευρώ, ανεξαρτήτως ύψους του εισοδήματος».

Κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για το νομοσχέδιο για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μίλησαν από το βήμα της Βουλής και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Δημήτρης Ρίζος και Νατάσα Γκαρά. Και οι δύο βουλευτές του Έβρου, κατά την ομιλία τους, αναφέρθηκαν στη δημιουργία Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Ορεστιάδα, εξέλιξη που αποτελεί τήρηση των δεσμεύσεων της Υπουργού Εργασίας, κας Αχτσιόγλου, η οποία υλοποίησε το αίτημα που κατέθεσαν φορείς και εργαζόμενοι της περιοχής μας κατά την επίσκεψή της στον Β. Έβρο.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Νοεμβρίου, 2018 12:09

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV