Υπεγράφη η σύμβαση του έργου που θα φέρει τέλος στη μεταφορά των σκουπιδιών στην Κομοτηνή

Συντάκτης Νewsroom 12 Σεπτεμβρίου, 2019 12:54

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου που θα φέρει τέλος στη μεταφορά των σκουπιδιών στην Κομοτηνή

Υπεγράφη σήμερα το πρωί παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων η σύμβαση της ΔΙΑΑΜΑΘ με την ανάδοχο εταιρεία για την εκπόνηση μελέτης για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολείμματων στην Ορεστιάδα.

Το έργο που θα αποτελέσει ανάσα για τα ταμεία των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου έχει σκοπό να σταματήσει την καθημερινή μεταφορά απορριμμάτων στην Κομοτηνή ,πρακτική που πέραν του οικονομικού μεγέθους έχει και τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας με τον πρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ και Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο να δηλώνει ικανοποιημένος από την επίτευξη στην αλλαγή του σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων αφού όπως είπε η υλοποίηση του έργου μαζί με τις αντίστοιχες ΟΕΔΑ σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα θα αποτελέσει μέρος της ραχοκοκαλιάς της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Swiss Approval

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης σημείωσε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στην μεταφορά των απορριμμάτων και πως θα επωφεληθούν μετά την υλοποίηση του έργου.Χαρακτήρισε τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης ως αρχή του τέλους αυτού του προβλήματος ενώ εξήρε την συνεργασία που επιτεύχθηκε με τον Δήμο Διδυμοτείχου τονίζοντας πως ενωμένοι οι δύο Δήμοι μπορούν να επιλύσουν πολλά προβλήματα.

Ο κ. Χατζηγιάννογλου με τη σειρά σημείωσε πως η υπογραφή αυτής της σύμβασης έρχεται μετά από τις κοινές προσπάθειες των δύο Δήμων, το αποτέλεσμα των οποίων φέρνει οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος στους δύο Δήμους και τόνισε πως η συνεργασία του Δήμου Διδυμοτείχου και του Δήμου Ορεστιάδας λειτουργεί προς το συμφέρον όλων.

Λίγο πριν να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου το λόγο πήρε ο Γ.Γ. Διαχείρισης Απορριμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Γραφάκος, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνεργασία του Δήμου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας ως σοβαρό βήμα υπευθυνότητας και προγραμματισμού των Δήμων.Όπως συμπλήρωσε η σημερινή του παρουσία ήταν συμβολική η οποία από αύριο θα είναι ουσιαστική και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην ανακύκλωση ώστε η προσπάθεια για λιγότερη ταφή απορριμμάτων να είναι συνολική τονίζοντας την αξία που έχει ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη.Ο κ. Γραφάκος ανέφερε ότι η χώρα μας είναι ουραγός στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς θάβει το 80% των απορριμμάτων και γνωστοποίησε τον στόχο αυτό το ποσοστό να πέσει στο 20% σε 10 χρόνια.Αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Γραφάκος είπε ότι σήμερα ο βορειότερος Δήμος της Ελλάδας στέλνει ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, ένα μήνυμα που λέει ότι ο δρόμος είναι ένας ,αυτός της σοβαρότητας ,της χοροθέτησης, της μελέτης, του προγραμματισμού και της υλοποίησης.Το έργο όταν ολοκληρωθεί θα ανακουφίσει οικονομικά τους δύο Δήμους και κλείνοντας συνεχάρη τη ΔΙΑΑΜΑΘ και την διοίκηση της καθώς όπως είπε αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα.


Συντάκτης Νewsroom 12 Σεπτεμβρίου, 2019 12:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV