Υγεία: Τι πρέπει να προσέχετε με το κρύο και τα χιόνια

Συντάκτης Νewsroom Ιανουάριος 4, 2019 17:18

Υγεία: Τι πρέπει να προσέχετε με το κρύο και τα χιόνια

Το κρύο και τα χιόνια χρειάζονται μεγάλη προσοχή για την υγεία μας. Είναι πολλά, όλα τα άλλα που μας ταλαιπωρούν, ας προσέξουμε λοιπόν για να μην έχουμε και περιπέτειες με την υγεία μας.

Τα ρούχα για τα χιόνια.Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ντύνεστε ζεστά. Τα χειμωνιάτικα ρούχα που θα χρειαστείτε είναι:
ζεστές μπότες. Φοράμε αδιάβροχα παπούτσια ένα χοντρό αντιανεμικό πανωφόρι ένα κασκόλ γύρω από το λαιμό ή/και το κεφάλι
πολλά ελαφρά ρούχα αντί για λίγα βαριά και προσέχουμε να είναι στεγνά, ενώ σε περίπτωση που είναι βρεγμένα αλλάζουμε αμέσως γάντια με επένδυση ζεστά εσώρουχα ένα καπέλο που καλύπτει τα αφτιά. Πρόκειται για ένα σημαντικό αξεσουάρ της χειμερινής σας ένδυσης γιατί ο κόσμος χάνει το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας του σώματός του από το κεφάλι.

Μην πίνετε αλκοόλ. Όσο κι αν υπάρχει η αντίληψη πως το αλκοόλ μπορεί να μας κρατήσει ζεστούς, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το αλκοόλ σε συνδυασμό με την κρύα ατμόσφαιρα μπορεί να μας φέρει λήθαργο και αυτό μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο για την σωστή λειτουργία της καρδιάς μας.

Τρώτε σχεδόν κάθε 3 ώρες, μικρά γεύματα, μιας και οι θερμίδες από το φαγητό είναι καλός σύμμαχος αντιμετώπισης του κρύου. Ο οργανισμός μας κάνει καύσεις και λειτουργεί σε πιο υψηλούς ρυθμούς.

Στην υποθερμία, όταν η εσωτερική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος πέφτει κάτω από 35ο C, το αποτέλεσμα είναι η υποθερμία, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η ροή του αίματος μειώνεται πρώτα στα πόδια μας και μετά στο υπόλοιπο σώμα μας, όπου εκεί βρίσκονται τα ζωτικά όργανα του οργανισμού μας. Τα ρίγη και η υπερκινητικότητα είναι τα πρώτα συμπτώματα ενώ όσο μειώνεται η εσωτερική θερμοκρασία, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για την υγεία, ακόμη και για τη ζωή του ανθρώπου.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος σας. Αυτό θα σας προστατεύσει και από την απώλεια μνήμης.

Να αποφεύγετε τις απότομες μεταβολές θερμοκρασίας (κρύο ζέστη), την πολύωρη παραμονή στο κρύο, τα κρύα ρεύματα. Αλλάζετε άμεσα τα ρούχα σας όταν είναι βρεγμένα. Προτιμάτε αδιάβροχα ρούχα. Να φοράτε πάντα κάλτσες τον Χειμώνα. Αποφύγετε τα ρούχα που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία (π.χ. στενές ζώνες, παντελόνια)

Προσοχή που πατάτε.
Αποφεύγετε τον πάγο και γενικά τις ολισθηρές επιφάνειες
Μην περπατάτε επάνω σε παγωμένο έδαφος για την αποφυγή πτώσεων και σοβαρών τραυματισμών.
Προσέξτε τα παιδιά και τους ηλικιωμένους ώστε να μην βρίσκονται κοντά σε παγωμένες, ολισθηρές επιφάνειες.
Αν κάποιος υποστεί πτώση ενώπιον σας, μην προσπαθήσετε να τον συγκρατήσετε ή μετακινήσετε από το έδαφος.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Αν βρίσκεστε στο σπίτι σε εξωτερικό χώρο ή στο αυτοκίνητο με τα χιόνια διαβάστε τι πρέπει να προσέχετε

 


Συντάκτης Νewsroom Ιανουάριος 4, 2019 17:18

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter