Χρ. Τυρμπάκης: δεν υπάρχουν παιδιά στο Φυλάκιο, ποιο θα είναι το μέλλον μας;

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Σεπτεμβρίου, 2021 18:05

Χρ. Τυρμπάκης: δεν υπάρχουν παιδιά στο Φυλάκιο, ποιο θα είναι το μέλλον μας;

Η Φωνή Των Τοπικών Κοινοτήτων, ο δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει το Ράδιο Έβρος συνεχίζεται. Στρέφουμε την προσοχή μας στα θέματα των χωριών, των οικισμών, των τοπικών κοινοτήτων για να ακουστεί η φωνή των κατοίκων διά των προέδρων που τους εκπροσωπούν, και να αναδειχθούν έτσι τα θέματά τους.

Σειρά είχε το πρωί της Τετάρτη (22/9) το Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας με καλεσμένο τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστο Τυρμπάκη. Στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο κ. Τυρμπάκης αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού, που είναι η εγκατάλειψη: ο γηρασμένος πληθυσμός των 250 περίπου κατοίκων και η δραματική διαπίστωση πως “δεν υπάρχουν παιδιά“… Και όπου δεν υπάρχουν παιδιά, δεν υπάρχει μέλλον.

Swiss Approval

Το ΚΥΤ και η επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ, οι αντιδράσεις για το θέμα, οι εξελίξεις με την ανέγερση του ναΐσκου στο προσφερόμενο οικόπεδο δίπλα στη νέα επέκταση, η έλλειψη υποδομών στο χωριό, η έλλειψη ιατρού σε τακτική βάση, τα λύματα ελλείψει βιολογικού, η ανησυχία για το μέλλον στο επίκεντρο της συζήτησης.

Κι ένα μήνυμα ελπίδας στο τέλος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη: “Τρέφουμε μια κρυφή ελπίδα στο βάθος να μας προσέξει η πολιτεία για να επιστρέψει η νεολαία“…

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Σεπτεμβρίου, 2021 18:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV