Γ. Τσιακίρης: “Μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Ιουλίου, 2021 21:49

Γ. Τσιακίρης: “Μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου”

Μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου”∙ μ’ αυτά τα λόγια χαρακτήρισε ο Γιώργος Τσιακίρης την πρόσκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να παρευρεθεί στην 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας το Σάββατο. Για την παρουσία του στη δεξίωση, τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες με την ΠτΔ και όσα έζησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αποτελώντας έναν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών, Εμπόρων & Βιοτεχνών Σουφλίου, ιδρυτής του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού και από τους πιο γνωστούς μεταξουργούς της χώρας, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (26/7) στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο”.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη δημιουργία Δημόσιου ΙΕΚ Σηροτροφίας, Αμπελουργίας-Οινοποιίας και Μελισσοκομίας στο Σουφλί, ενώ ανακοίνωσε για πρώτη φορά και τη διοργάνωση Γιορτής Εμπορίου στο Σουφλί, που θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Η γνωριμία με την ΠτΔ που εξελίχθηκε σε Τιμητική Πρόσκληση στη δεξίωση

Ο κ. Τσιακίρης ανέφερε πως η γνωριμία του με την κ. Σακελλαροπούλου ξεκίνησε μέσα από τη συνεργασία που έχει με την Προεδρία της Δημοκρατίας τον τελευταίο χρόνο. Μια πολύ σημαντική συνεργασία που προέκυψε πέρσι το Νοέμβρη, με τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου. Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν, η επιχείρηση του κ. Τσιακίρη προμηθεύει με μεταξωτά προϊόντα την Προεδρία, τα οποία προσφέρονται ως αναμνηστικά δώρα.

Όσον αφορά στη δεξίωση, “δεν μπορώ να πως πως υπήρχε χλιδή κ.λπ.”, είπε ο κ. Τσιακίρης, “ήταν μια λιτή, σεμνή εκδήλωση”.

Περιέγραψε την Πρόεδρο ως “πάρα πολύ ανθρώπινη”. Συγκεκριμένα, “είδα πάρα πολλές φορές πως έχει σπάσει το πρωτόκολλο” είπε ο κ. Τσιακίρης, σχετικά και με την επίσκεψή της στο Μουσείο, όταν βρέθηκε στον Έβρο πρόσφατα. Τη χαρακτήρισε πολύ πιο προσιτή από άλλους προέδρους, έχει δείξει ευαισθησίες και στοιχεία πολύ θετικά, ως ένας άνθρωπος που προσπαθεί να έρχεται κοντά σου.

“Ήταν πάρα πολύ φιλική, συζητήσαμε αρκετή ώρα. Πάνω από δύο ώρες η Πρόεδρος βρισκόταν ανάμεσα στον κόσμο και μιλούσε με όλους”, είπε ο κ. Τσιακίρης. Στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους, η Πρόεδρος δήλωσε ενθουσιασμένη από την επίσκεψη που είχε κάνει πρόσφατα στον Έβρο, από την αγάπη με την οποία την περιέβαλε ο κόσμος στην περιοχή, αλλά και ενθουσιασμένη επίσης από τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που της προσφέρθηκαν ως δώρα.

Η πανδημία το κύριο θέμα στα “πηγαδάκια”

Το θέμα που επικρατούσε στις συζητήσεις ήταν κυρίως η αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε ο κ. Τσιακίρης. “Η ανησυχία είναι έκδηλη για την πορεία της πανδημίας. Για τα μέτρα που θα ισχύσουν από δω και πέρα, για το πώς θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν επιχειρήσεις, για τις κλειστές επιχειρήσεις και τα ενδεχόμενα ενίσχυσης” συζητούσαν στις διάφορες παρέες. Παρά το γιορτινό κλίμα, “ο εορτασμός είναι μια στιγμή μοναδική και τη ζήσαμε, από κει και πέρα όμως οι ανησυχίες όλων μας είναι αυτές που μας βασανίζουν καθημερινά”, επισήμανε.

Ειδικά για το Σουφλί, σημείωσε πως “οι προσπάθειες που γίνονται από φορείς, συλλόγους, δήμο, επιχειρήσεις εδώ στο Σουφλί, ο καθένας με τον τρόπο του συμβάλει στο να γίνει πιο γνωστό το Σουφλί και να αναδειχθεί το μετάξι. Ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής και να μην εφησυχάζουμε ποτέ. Συνεχώς να προβάλουμε τον τόπο και τα προϊόντα του”.

Ίδρυση ΔΙΕΚ στο Σουφλί: “Αυτή τη φορά είμαι παραπάνω από
αισιόδοξο
ς. Ο Γενικός είπε “Δήμαρχε ξεκινάμε”

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε εκτενής αναφορά και στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να δημιουργηθούν Σχολές Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Σουφλί, υπό τη μορφή ΔΙΕΚ. Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη στο Σουφλί του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Γιώργου Βούτσινου, συνοδευόμενου από συνεργάτες του, ο κ. Τσιακίρης δήλωσε “παραπάνω από αισιόδοξος” για την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Συγκεκριμένα, είπε:

“Η συνάντηση με τον ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και είναι σημαντικό ότι δεν ήρθε εδώ γιατί τον καλέσαμε εμείς, αλλά έγινε το αντίθετο. Πήρε πρωτοβουλία και ζήτησε να επισκεφθεί το Σουφλί. Υπάρχει ένας Σύνδεσμος των κατασκευαστών του ετοίμου ενδύματος στον οποίο συμμετέχουμε και επιχειρήσεις από το Σουφλί, και όταν ο Υπουργός ρώτησε το Σύνδεσμο πού θα μπορούσε να γίνει κάποιο νέο ΙΕΚ, του πρότεινε το Σουφλί. Οπότε ο ΓΓ μας πήρε μόνος του τηλέφωνο και μας ρώτησε πότε μπορεί να μας επισκεφθεί. Και ο δήμαρχος έχει κάνει διάφορες επαφές το προηγούμενο διάστημα για τη δημιουργία Σχολών, βρεθήκαμε μαζί του πριν έρθει ο ΓΓ για να έχουμε μια κοινή στόχευση ώστε να μην πέσουμε σε “κενά” που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Θελήσαμε να έχουμε κοινό στόχο. Αυτή τη φορά είμαι παραπάνω από αισιόδοξος. Ο Γενικός είπε “Δήμαρχε ξεκινάμε”.

Ο κ. Τσιακίρης ενημέρωσε πως ο χώρος που παραχωρεί ο δήμος για τη δημιουργία του ΙΕΚ είναι το κτίριο της πρώην ΔΟΥ, που μετά την απομάκρυνση της υπηρεσίας παρέμεινε ανενεργό και ανήκει στην κυριότητα του Δήμου. Εφόσον ο χώρος είναι ο πλέον κατάλληλος, “πολύ ευχαρίστως να ξεκινήσουμε και φέτος” είπε ο Γενικός Γραμματέας κατά την επίσκεψή του στο Σουφλί, αλλά επειδή δεν ήταν έτοιμο το πρόγραμμα σπουδών μεταφέρεται για το επόμενο έτος. “Και μάλιστα με τα νέα δεδομένα που τα ΔΙΕΚ μπαίνουν στα μηχανογραφικά, μπορούν να επιλέξουν το Σουφλί σπουδαστές από όλη την Ελλάδα”, παρατήρησε ο κ. Τσιακίρης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως “θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα για τα οποία συζητάμε: Σηροτροφίας, Αμπελουργίας-Οινοποιίας και Μελισσοκομίας” και “Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τον κόσμο μας εδώ”

Γιορτή Εμπορίου” την Τετάρτη

“Την Τετάρτη το βράδυ, οργανώνουμε μια Γιορτή Εμπορίου στο Σουφλί. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Έβρου που γιορτάζει τα 100 χρόνια του με σειρά εκδηλώσεων, οργανώνουμε παράλληλα από το απόγευμα να προσφέρουμε στους επισκέπτες τοπικά τσίπουρα, τυριά, αλλαντικά και τα εκλεκτά εδέσματα της περιοχής. Η βραδιά θα περιλαμβάνει και μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021” του Δήμου Σουφλίου, με το “Ηχόχρωμα”, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο Σουφλί με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι δύσκολο να κάνουμε “Λευκές Νύχτες” με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, όμως αυτή είναι μια ευκαιρία να σας καλέσουμε να επισκεφθείτε το Σουφλί”, κατέληξε ο κ. Τσιακίρης.

Ακούστε όλη τη συζήτηση με τον κ. Τσιακίρη >>ΕΔΩ<<


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Ιουλίου, 2021 21:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV