Τρία λάθη που μας παχαίνουν

Συντάκτης Νewsroom Μάρτιος 5, 2017 10:54

Τρία λάθη που μας παχαίνουν

Η απώλεια των κιλών αποτελεί ένα «στοίχημα» για πολλούς, ιδιαίτερα την περίοδο μετά τις γιορτές αλλά συχνά κάνουμε λάθη που εμποδίζουν να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μπορεί αντί να χάσουμε κιλά, να προστεθούν κι άλλα έχοντας λάθος συνήθειες. Δείτε παρακάτω τρία βασικά λάθη που κάνουμε και μας παχαίνουν…

1. Στερούμαστε και μετά κάνουμε υπερβολές

Είναι μια πολύ λάθος τακτική που συνηθίζουν πολλοί να κάνουν. Τρώνε λίγα γεύματα και μικρή ποσότητα με σκοπό να αδυνατίσουν και καταλήγουν να παίρνουν περισσότερα κιλά.

2. Δεν κοιμόμαστε αρκετά

Ο ανεπαρκής ύπνος σημαίνει συχνά επιπλέον κιλά. Την ώρα που κοιμόμαστε συντίθενται κάποιες ορμόνες που σχετίζονται με τον μεταβολισμό, την αίσθηση της πείνας και του κορεσμού και τους μηχανισμούς εναπόθεσης λίπους. Ταυτόχρονα, η έλλειψη ύπνου αυξάνει την έκκριση της γκρελίνης, της ορμόνης που αυξάνει την όρεξη και το λίπος και της ινσουλίνης που ευνοεί την εναπόθεση λίπους.

3. Τρώμε πολύ γρήγορα

Όταν τρώμε πολύ γρήγορα, συνήθως δεν μασάμε καλά το φαγητό και καταλήγουμε να καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες, επειδή νιώθουμε ότι πεινάμε λόγω του ότι ο εγκέφαλός μας δεν έχει προλάβει να πάρει το σήμα ότι χορτάσαμε.

baby.gr


Συντάκτης Νewsroom Μάρτιος 5, 2017 10:54

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

10487149_10203873630430534_1848106393_n

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter