“Τραγελαφική η εικόνα της ΠΑΜΘ στο Διδυμότειχο – Αμέλησαν τα αντιπλημμυρικά και τώρα ζητούν 20.000 ευρώ για τα αντλητικά συγκροτήματα”

Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2022 10:52

“Τραγελαφική η εικόνα της ΠΑΜΘ στο Διδυμότειχο – Αμέλησαν τα αντιπλημμυρικά και τώρα ζητούν 20.000 ευρώ για τα αντλητικά συγκροτήματα”

Για αμέλεια και ανεπάρκεια κατηγορεί την Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” του Κώστα Κατσιμίγα καθώς, όπως αναφέρει, άφησε χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση την περιοχή Ερυθροποτάμου και τώρα πρέπει να καταβληθούν 20.000 ευρώ για απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των αντλητικών συγκροτημάτων του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου

Το ζήτημα έχει προκύψει από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ωστόσο η παράταξη Κατσιμίγα τονίζει την ολιγωρία της ΠΑΜΘ καθώς από την μη πρόνοια για τα αντιπλημμυρικά έργα μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2021 μένουν έκθετοι στον χειμώνα που έρχεται και σε πιθανές πλημμύρες κάτοικοι και περιουσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΑΜΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΙΣΤΩΣΗ 20.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΤΑ 31 ΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Τελειωμό δεν έχει η ανεπάρκεια της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πλημμυρών στον Έβρο.

Όπως προκύπτει από αίτημα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (Αρ. Πρωτ. οικ. 270562/15249/12.09.22) “… τα αναχώματα της περιοχής Ερυθροποτάμου έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες λόγω των πλημμυρικών φαινομένων του 2021, τα οποία  δεν πρόλαβαν να επισκευαστούν από την ΠΑΜΘ”. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται αυτολεξεί στο σχετικό έγγραφο: “… κρίθηκε αναγκαίο η απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των αντλητικών  συγκροτημάτων του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου…  με σκοπό την προστασία των  31 αντλητικών συγκροτημάτων του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου από βλάβες που θα μπορούσαν να υποστούν σε μια δεδομένη πλημμύρα”.

Το “κουστούμι” που καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια λόγω δικής της αμέλειας και ανεπάρκειας ανέρχεται στα 20.000 €.

Δυστυχώς, ακόμα μια φορά η Διοίκηση της Περιφέρειας αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει κακός προγραμματισμός και άγνοια της κατάστασης. Επίσης, είναι δεδομένο, ότι λεφτά υπάρχουν που δαπανώνται ασκόπως για να διορθώσουν λάθη και αμέλειες, αλλά και για περιττές δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις και αργομισθίες δήθεν “ειδικών” συμβούλων.

Όμως είναι δυνατόν να έρχεται νέος χειμώνας, να έχουν περάσει 20 μήνες από τότε που πλημμύρησε ο Ερυθροπόταμος και η Διοίκηση, ομολογώντας την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τις βλάβες που προκλήθηκαν, να σκέφτεται μόνο να περισώσει τα …αντλητικά μηχανήματα; Για την Διοίκηση της Περιφέρειας, από μια νέα πλημμύρα του Ερυθροποτάμου  που η ίδια δια των Υπηρεσιών της πιθανολογεί, μόνο τα αντλητικά μηχανήματα κινδυνεύουν; Δεν κινδυνεύει τίποτε άλλο από την ολιγωρία της; Δεν κινδυνεύουν περιουσίες; Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι;


Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2022 10:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV