Πατσουρίδης: Τουλάχιστον ενάμιση χρόνο ακόμα κλειστή η γέφυρα Ερυθροποτάμου

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 26 Σεπτεμβρίου, 2019 14:43

Πατσουρίδης: Τουλάχιστον ενάμιση χρόνο ακόμα κλειστή η γέφυρα Ερυθροποτάμου

Η νοσηλευτική σχολή, η ανάπλαση που θα γίνει σε πολλά σημεία της πόλης, η γέφυρα, η τράπεζα στους μεταξάδες και το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε σήμερα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΈΒΡΟΣ με τον επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Διδυμοτείχου και πρώην Δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη.

Αρχικά ο κ. Πατσουρίδης σημείωσε πως υπάρχουν δύο θετικά νέα για την νοσηλευτική σχολή καθώς αναβαθμίστηκε σε πανεπιστημιακό τμήμα και η αύξηση των εισακτέων. Στα αρνητικά στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει διδακτικό προσωπικό λίγο πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα για το νέο διδακτικό έτος και πως εδώ και χρόνια γίνεται πίεση για μόνιμους διορισμούς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι θα δοθούν 277.000 ευρώ για ανάπλαση σε πολλά σημεία της πόλης μέσω του προγράμματος Leader που σύμφωνα με τον ίδιο το έτρεξαν με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Σχετικά με το θέμα που υπάρχει στην δεύτερη γέφυρα Ερυθυροποτάμου  ξεκαθάρισε πως οι γέφυρες είναι θέμα της Περιφέρειας και πως η γέφυρα είναι κλειστή τους τελευταίους έξι μήνες και θα παραμείνει για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο ακόμα σε αυτή την κατάσταση και αυτό διότι γίνονται έλεγχοι στασιμότητας που θα διαρκέσουν μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ειδική αναφορά έγινε στην τράπεζα Πειραιώς που εδρεύει στη δημοτική κοινότητα Μεταξάδων η οποία αναμένεται να κλείσει το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο κ. Πατσουρίδης ξεκαθάρισε πως μετά από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή της τράπεζας, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Επίσης δεσμεύτηκε ότι ως δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθήσουν να πιέσουν έτσι ώστε να λειτουργήσει ξανά το κατάστημα καθώς εξυπηρετούνται πολλοί άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος ο κ. Πατσουρίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας καθώς γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει με πιο πιθανό σενάριο αυτό της επόμενης σχολικής χρονιάς.

 

 


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 26 Σεπτεμβρίου, 2019 14:43

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV