Top FM 98,7: Ένα Πάρτι Νοσταλγίας που ξαναγράφει Ιστορία στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 15 Δεκεμβρίου, 2024 11:30

Top FM 98,7: Ένα Πάρτι Νοσταλγίας που ξαναγράφει Ιστορία στην Ορεστιάδα

Μια ξεχωριστή βραδιά αναμνήσεων προετοιμάζεται να ζωντανέψει το πνεύμα της δεκαετίας του 1990 στην Ορεστιάδα, με πρωταγωνιστή έναν ραδιοφωνικό σταθμό που άφησε εποχή: τον Top FM 98,7. Ο δημοφιλής σταθμός, που αποτελούσε αγαπημένη συνήθεια της νεολαίας, επιστρέφει για μια νύχτα μέσα από ένα μοναδικό “Πάρτι Νοσταλγίας” στο Cafe Bar Exodos, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 21:00.

Ο Top FM 98,7, θυγατρικός σταθμός του Ράδιο Έβρος 97,1, ήταν η μουσική καρδιά των νέων της περιοχής. Με αποκλειστική εστίαση στη ξένη μουσική και τα μεγαλύτερα hits της εποχής, είχε δημιουργήσει το δικό του ξεχωριστό ρεύμα, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην τοπική κοινότητα. Παρά το γεγονός ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’90 σταμάτησε να λειτουργεί, η μνήμη του παραμένει ζωντανή.


Αφορμή για το πάρτι στάθηκε μια συνάντηση των παλιών συνεργατών του σταθμού, οι οποίοι, μετά από πολλά χρόνια, μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους σε ένα κτήμα. Οι Σωτήρης Πετρόπουλος, Κώστας Μολτσίδης, Πέτρος Νένος και Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, τρεις από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Top FM και ένας στενός συνεργάτης τους, αποφάσισαν να αναβιώσουν εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές. “Γιατί να μην κάνουμε ένα πάρτι ‘όπως τότε’;”, σκέφτηκαν, και έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το event.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, ανέφερε:

“Υπήρχε μια εποχή που οι συχνότητες των ραδιοφώνων μας έσφυζαν από ζωή και συναισθήματα. Η βελόνα ήταν καρφωμένη στους 98,7, και η αγαπημένη μας μουσική δεν ήταν απλώς ήχος—ήταν συναίσθημα, ήταν παρέα. Τότε, ο Top FM ήταν κάτι παραπάνω από ένας σταθμός, ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς μας, το soundtrack της ζωής μας.

Ακόμα θυμάμαι τη συγκίνηση κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα του στούντιο. Εκείνη η μικρή στιγμή, όταν περνούσα το κατώφλι και καθόμουν μπροστά από τα μικρόφωνα, έμοιαζε με μαγεία. Το στούντιο γέμιζε ζωή, η μουσική γινόταν φωνή, και η επικοινωνία με τους ακροατές ήταν μια μοναδική εμπειρία. Μια ώρα ήταν αρκετή για να αλλάξει τα πάντα, να γεμίσει την καρδιά μου και—θέλω να πιστεύω—τις καρδιές όλων όσων μας άκουγαν.

Ο Top FM δεν ήταν απλώς ένας ραδιοφωνικός σταθμός, αλλά μια κοινότητα, ένας ζωντανός οργανισμός που φώλιασε στις καρδιές μας και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα. Ήταν ο καθρέφτης μιας εποχής που η μουσική είχε ψυχή και οι σχέσεις ήταν αυθεντικές.

Όταν σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε ένα πάρτι για να αναβιώσουμε εκείνες τις αξέχαστες στιγμές, δεν υπήρξε δισταγμός. Αντίθετα, μια σπίθα ενθουσιασμού άναψε στα μάτια μας. Η ιδέα έτρεξε σαν ποτάμι και σε λίγα λεπτά όλα ήταν σχεδιασμένα: η μουσική, οι φίλοι, η ατμόσφαιρα.

Τώρα, περιμένω με ανυπομονησία τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτή η βραδιά γεμάτη αναμνήσεις. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα πατήσω το play και ο πρώτος μουσικός ήχος θα γεμίσει το χώρο. Μια στιγμή που θα μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, σε έναν κόσμο όπου όλα ήταν λίγο πιο απλά, λίγο πιο αληθινά.

Ο Top FM ζει μέσα από τις στιγμές μας, και αυτό το πάρτι είναι η απόδειξη ότι η νοσταλγία μπορεί να γίνει γέφυρα για το μέλλον. Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί μια εποχή που θα είναι πάντα μέσα μας, μια εποχή που ποτέ δεν ξεθωριάζει”.

Ο Κώστας Μολτσίδης μας είπε:

“Ήταν νομίζω αρχές καλοκαιριού θυμάμαι όταν για πρώτη φορά μπήκα στα στούντιο του top fm , ήταν όλα πρωτόγνωρα σχετικά για μένα ,εκεί άρχισαν πολλά , εντυπωσιάστηκα με την μεγάλη συλλογή δίσκων, cds και την συνεχής εισροή καινούριων cds από τον αείμνηστο Αντώνη Βαβαλικουδη. Η πρώτη εκπομπή μου δεν άργησε να έρθει, η δυσκολία της ενημέρωσης νέας μουσικής και πραγμάτων ήτανε κάτι όμορφο! Όλα ήταν τέλεια , δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα όμως σας διαβεβαιώνω ότι κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα του Ράδιο Έβρος και μπαίνω μέσα το συναίσθημα και η ενέργεια είναι όπως εκείνες της μέρες !!!

Αυτό το πάρτι στις 18 Δεκεμβρίου θα μας κάνει να θυμηθούμε τα παλιά καλά τραγούδια και να περάσουμε ωραία με τους ανθρώπους που θέλουμε να δούμε”.

Ο Πέτρος Νένος θυμάται:

“Ο Top FM δεν ήταν απλώς ένας ραδιοφωνικός σταθμός, ήταν ένα κομμάτι της ζωής της τοπικής κοινωνίας, μια καθημερινή συντροφιά που είχε μεγάλη επίδραση στις μέρες και τις νύχτες μας. Σε μια εποχή όπου οι επιλογές μουσικής ενημέρωσης ήταν περιορισμένες, η ζωντανή διάδραση μεταξύ ακροατών και παραγωγών ήταν αυτό που έκανε τον σταθμό μοναδικό και αξέχαστο. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή θέλουμε να ξαναζήσουμε για ένα βράδυ, γυρίζοντας την καρδιά και το μυαλό μας πίσω στη δεκαετία του ’90”.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης δήλωσε:

“Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε, να ζήσουμε ξανά τη μαγεία εκείνης της εποχής που έφερε κοντά τους ανθρώπους με έναν τρόπο μοναδικό. Να γελάσουμε, να χορέψουμε και να θυμηθούμε τα τραγούδια που μας ένωσαν τότε, όταν η μουσική δεν ήταν απλώς διασκέδαση αλλά τρόπος ζωής. Είναι η ευκαιρία μας να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο, να ξαναγίνουμε παιδιά της δεκαετίας του ’90, τότε που τα πάντα έμοιαζαν λίγο πιο φωτεινά και απλά ”.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο Cafe Bar Exodos

Το “Πάρτι Νοσταλγίας” υπόσχεται να μεταφέρει τους παρευρισκόμενους πίσω στον χρόνο, στην εποχή όπου η ξένη μουσική, τα ραδιοφωνικά hits και ο ενθουσιασμός των νεανικών χρόνων κυριαρχούσαν. Με προσεκτικά επιλεγμένη μουσική και ζωντανή διάθεση, η βραδιά αυτή θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για όσους έζησαν την εποχή εκείνη να θυμηθούν τα παλιά, αλλά και για τους νεότερους να γνωρίσουν τη μαγεία του Top FM 98,7.

Μην χάσετε την ευκαιρία να γίνετε μέρος αυτού του μουσικού ταξιδιού στο χρόνο. Σημειώστε την ημερομηνία: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο Cafe Bar Exodos. Ελάτε να ζωντανέψουμε μαζί τις καλύτερες στιγμές της δεκαετίας του ’90!


Συντάκτης Νewsroom 15 Δεκεμβρίου, 2024 11:30

Ράδιο Έβρος TV