Τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο τίμησε το Σουφλί

Συντάκτης Νewsroom 30 Απριλίου, 2019 09:06

Τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο τίμησε το Σουφλί

Τον πολιούχο της, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, τίμησε χθες Δευτέρα 29 Απριλίου, ανήμερα του εορτασμού του, η πόλη του Σουφλίου

Η φημισμένη για τα μεταξωτά της κωμόπολη του Σουφλίου με ιεροπρέπεια τίμησε τον πολιούχο της Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την ημέρα της πανηγύρεως, ιερούργησε στον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της κωμοπόλεως, κτίσμα του 1818 με το υπέροχο ξυλόγλυπτο εικονοστάσιο του 1861, έργο του ξυλογλύπτη Σταματίου από την Μάδυτο της Ανατολικής Θράκης.

Τη Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρα αγίου παρακολούθησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστασία Γκαρά, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δημήτριος Ρίζος, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, αντιπροσωπείες μαθητών από τα σχολεία της κωμοπόλεως και πυκνό εκκλησίασμα.


Συντάκτης Νewsroom 30 Απριλίου, 2019 09:06

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV