Ξεκινούν τον άλλο μήνα οι εργασίες για το Φυσικό Αέριο στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 28 Σεπτεμβρίου, 2021 12:15

Ξεκινούν τον άλλο μήνα οι εργασίες για το Φυσικό Αέριο στην Ορεστιάδα

Στην “Πρωινή Περιπολία” του Ράδιο Έβρος, φιλοξενήθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας.

Το θέμα που απασχόλησε τη συνέντευξη ήταν η αναμενόμενη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας, με το δίκτυο φυσικού αερίου.

O κ. Τσάκας ανέφερε ότι πλέον τα έργα του Φυσικού Αερίου εξελίσσονται και δεν είναι απλά σχεδιασμός και συγκεκριμένα για τον Έβρο είπε ότι στην Αλεξανδρούπολη έχουν ξεκινήσει (αν και με αργούς ρυθμούς) οι εργασίες, ενώ στην Ορεστιάδα εγκρίθηκε το σχέδιο και σε 30-45 μέρες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού αποσυμπίεσης και αργότερα η τοποθέτηση σωληνώσεων αγωγού.


Αναφορικά με το επίπεδο ετοιμότητας του δικτύου ο κ. Τσάκας ανέφερε πως τουλάχιστον οι πρώτες συνδέσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα λειτουργήσουν για τον επόμενο χειμώνα, ενώ το χρονοδιάγραμμα οριστικοποίησης του πρότζεκτ έχει ορίζοντα το 2023. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ αναφέρθηκε στην πρόβλεψη για δημιουργία και δεύτερου σταθμού αποσυμπίεσης, σε περίπτωση που η ζήτηση είναι μεγάλη ενώ δήλωσε πως έχουν προχωρήσει και οι μελέτες για την κατασκευή αγωγού που θα καταλήγει στην Ορεστιάδα και θα δώσει στο μέλλον τη δυνατότητα να συνδεθούν και οι υπόλοιπες πόλεις του νομού στο δίκτυο του φυσικού αερίου γεγονός ,που όπως σημείωσε, χαιρέτισε και ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στην Ξάνθη.

Τέλος, στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας ο κ. Τσάκας είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα και τώρα, να υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη σύνδεση τους με το δίκτυο στο ΔΕΔΑ στον επίσημο ιστότοπο της εταιρίας.


Συντάκτης Νewsroom 28 Σεπτεμβρίου, 2021 12:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV