Χρ. Τοκαμάνης: Θα παραιτηθώ αν θεωρηθεί ότι έχω σκοπιμότητα στηρίζοντας την ίδρυση ΠΕ Β. Έβρου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Σεπτεμβρίου, 2021 12:55

Χρ. Τοκαμάνης: Θα παραιτηθώ αν θεωρηθεί ότι έχω σκοπιμότητα στηρίζοντας την ίδρυση ΠΕ Β. Έβρου

Στο Διδυμότειχο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/9 η τρίτη σύσκεψη των φορέων που διεκδικούν τη διοικητική αναδιάταξη στον Έβρο, με τη δημιουργία νέας Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου. Τη στήριξή του στην πρωτοβουλία εκφράζει με την παρουσία του στις συσκέψεις και ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Χρήστος Τοκαμάνης. Ο κ. Τοκαμάνης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο, αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του υπέρ της ίδρυσης ΠΕ Β. Έβρου, σημειώνοντας μάλιστα πως από το 1988 στηρίζει αυτή την πρόταση, και “θα ήμουν ασυνεπής αν δεν υποστήριζα την πρωτοβουλία των φορέων σήμερα, γιατί πάντα, ακόμη και μόνος μου στο παρελθόν, υποστήριζα πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη ο Βόρειος Έβρος να έχει έναν λόγο στην Περιφέρεια ξεχωριστό. Όλο αυτό γίνεται για να ωφεληθεί όλος ο νομός Έβρου ως προς την κατανομή κονδυλίων από την Περιφέρεια, και είναι προς όφελος και της Αλεξανδρούπολης, αφού θα δυναμώσει ο νομός”.

“Βιάστηκαν να εκφραστούν αρνητικά οι δήμαρχοι”

Ο κ. Τοκαμάνης υποστήριξε πως οι τρεις δήμαρχοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου βιάστηκαν να εκφραστούν αρνητικά, σημειώνοντας όμως πως ίσως αυτό οφείλεται στο χειρισμό των φορέων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και στα βήματα με τη σειρά που αποφάσισαν να ακολουθήσουν, αφήνοντας για λίγο αργότερα την ενημέρωση των τοπικών αρχών. Εξήγησε επίσης πως ο νομός θα παραμείνει ενιαίος ως προς την εκλογή βουλευτών “δεν θα γίνει μονοεδρική η ΠΕ Βορείου Έβρου αν γι΄αυτό ανησυχούν κάποιοι”, είπε δίνοντας το παράδειγμα της ΠΕ Θάσου που δεν εκλέγει ξεχωριστό βουλευτή από τον υπόλοιπο νομό Καβάλας. Είπε πως διοικητικά τον μόνο δημόσιο φορέα που επηρεάζει είναι την Περιφέρεια, ούτε τους δήμους, ούτε τους βουλευτές, ούτε ίσως και την Εκκλησία που έχει αυτόνομη διοίκηση και μάλιστα “ο Σεβασμιότατος είναι υπέρμαχος αυτής της πρότασης”, σύμφωνα με την προσωπική του ενημέρωση. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε, σήμερα στις 13:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων της πρωτοβουλίας με τον κ. Δαμασκηνό για να συζητήσουν μαζί του το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου.


“Δεν πρόκειται να κατέβω για Περιφερειάρχης ή Βουλευτής”

Ο πρώην Δήμαρχος Διδυμοτείχου ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σκοπιμότητα στηρίζοντας αυτή την πρόταση. “Δεν πρόκειται να πάω ούτε για περιφερειάρχης ούτε για βουλευτής”, είπε, και μάλιστα για να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του υπέρ της πρωτοβουλίας υπογράμμισε πως “θα μπορούσα και να παραιτηθώ (σ.σ. από δημοτικός σύμβουλος) αν θεωρηθεί ότι έχω κάποια σκοπιμότητα”. Υποστήριξε δε πως και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή έχει παρεξηγηθεί από ορισμένους ως προς τις προθέσεις της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “την αδικούν όσοι την κατηγορούν”. Τις άδολες προθέσεις επίσης και όλων των εμπλεκομένων εκπροσώπων των φορέων υποστήριξε ο κ. Τοκαμάνης, επαναλαμβάνοντας πως θεωρεί την πρόταση αυτή τόσο σημαντική που χάρηκε ιδιαίτερα εξαρχής με την πρωτοβουλία τους.

Ακούστε αναλυτικά >> ΕΔΩ <<


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Σεπτεμβρίου, 2021 12:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV