Αλεξανδρούπολη: το… Τουρκικό “πολυιατρείο – ιδιωτικό νοσοκομείο” έγινε κέντρο αισθητικής
“Παρακαλούμε για την αποκατάσταση των ρεπορτάζ καθ’ ότι η αναπαραγωγή του αρχικού δημοσιεύματος προκάλεσε ανησυχία“, ζητά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το Επιμελητήριο Έβρου με ανακοίνωσή του, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια για όσα τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν “αναστάτωση” έπειτα από δημοσίευμα εφημερίδας πανελλήνιας κυκλοφορίας – “Εστία” – και αναπαραγωγή αυτού με ποικίλες αναφορές, συνεντεύξεις, σχόλια, προβληματισμούς και αφορισμούς σε όλα, σχεδόν, τα τοπικά ΜΜΕ.
Το Ράδιο Έβρος και το radioevros.gr διευκρινίζει πως δημοσιεύει την ανακοίνωση όχι “για την αποκατάσταση του ρεπορτάζ“, διότι καμία αναπαραγωγή του αρχικού δημοσιεύματος δεν έκανε∙ αντιθέτως αναζήτησε την αλήθεια και τη μετέφερε στους ακροατές του μέσα από την εκπομπή “Εβροσκόπιο”, η οποία επιβεβαιώνεται και επισήμως από τη σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί:
Το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Έβρου
Διευκρινίσεις αναφορικά με την είδηση περί «ίδρυσης Πολυιατρείου τουρκικών συμφερόντων» στην Αλεξανδρούπολη
Ένας μεγάλος κύκλος συζήτησης έχει ξεκινήσει αφ’ ης στιγμής δημοσιεύτηκε στην πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα «Εστία» κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι επίκειται στην Αλεξανδρούπολη η λειτουργία ενός πολυϊατρείου τουρκικών συμφερόντων.
Η είδηση αναπαράχθηκε στον τοπικό τύπο της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα, προκειμένου για την ενημέρωση του κοινού :
Πρώτα απ’ όλα ξεκαθαρίζεται ότι η υπόθεση δεν αφορά τη λειτουργία πολυϊατρείου τουρκικών συμφερόντων στην Αλεξανδρούπολη, όπως αναφέρθηκε. Αυτό που επί της ουσίας συμβαίνει είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος μίας τουρκικής εταιρίας, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, να ιδρύσει και να λειτουργήσει υποκατάστημά της στην Αλεξανδρούπολη.
Πρόκειται για την εταιρία «ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET LIMITED SIRKETI» η οποία δύναται να εξυπηρετήσει μία σειρά πολλών σκοπών στα καταστήματά της στην Τουρκία, αλλά, σε ό,τι αφορά το υποκατάστημα της Ελλάδας (και άρα της Αλεξανδρούπολης), η εταιρία έχει λάβει ρητή απόφαση σχετικά με τις δραστηριότητες αυτού. Σε αυτές τις δραστηριότητες δεν περιλαμβάνονται ιατρικές ή διαγνωστικές υπηρεσίες, παρά μόνο εμπορία καλλυντικών και παροχή υπηρεσιών αισθητικής. Πιο συγκεκριμένα, στο αρ. 3 της σχετικής απόφασης της εταιρίας αναφέρονται τα εξής:
«Η Εταιρεία θα παρέχει μόνο τις ακόλουθες υπηρεσίες στην Ελλάδα μέσω του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα.
- Να παρέχει κάθε είδους αισθητικές υπηρεσίες όπως αποτρίχωση με λέηζερ, αποτρίχωση με βελόνα, θεραπεία κιρσών, θεραπεία κολλαγόνου, θεραπεία κυτταρίτιδας, botox, μεσοθεραπεία με εξουσιοδοτημένους Έλληνες γιατρούς στην Ελλάδα
- Θα ανοίγει ινστιτούτα γυμναστικής, μασάζ και σάουνας για κυρίες και κυρίους
- Εισαγωγή – εξαγωγή, εμπορία και προώθηση καλλυντικών, παρασκευασμάτων ομορφιάς, προϊόντων περιποίησης σώματος και δέρματος, κολώνιας, αρωμάτων, σαμπουάν και παρόμοιων προϊόντων».
Στη δεδομένη χρονική στιγμή, με την ως άνω απόφαση της, η εταιρία θα δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα (ήτοι στην Αλεξανδρούπολη εν προκειμένω), αλλά δεν θα δημιουργήσει πολυϊατρείο ή «μικρό νοσοκομείο» όπως ειπώθηκε, παρά μόνο όσα περιγράφονται στο συγκεκριμένο εδάφιο της απόφασής της.
Η εν λόγω απόφαση της εταιρίας έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), στο οποίο η εγγραφή γίνεται απ’ ευθείας από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο και όχι με τη διαμεσολάβηση των Επιμελητηρίων. Ως εκ του νόμου, τα κατά τόπους Επιμελητήρια, υποστηρίζουν τη λειτουργία του ΓΕΜΗ αναφορικά με τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις που εδρεύουν στη ζώνη εμβέλειας τους.
Παρακαλούμε για την αποκατάσταση των ρεπορτάζ καθ’ ότι η αναπαραγωγή του αρχικού δημοσιεύματος προκάλεσε ανησυχία.

Για την ιστορία, αναζητώντας προ ημερών απαντήσεις στην Κωνσταντινούπολη για την εταιρία «ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET LIMITED SIRKETI», διαπιστώσαμε πως η γυναίκα που δηλώνεται στο Επιμελητήριο Έβρου ως νόμιμη εκπρόσωπος, ιδρύτρια και διευθύντρια της επιχείρησης που ζήτησε άδεια να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη, είναι η ιατρός με πολυετή εξειδίκευση σε θέματα αισθητικής Tuğba Bildik, η οποία διατηρεί ανάλογο κέντρο αισθητικής στην περιοχή Ataşehir που έχει δηλωθεί και ως έδρα του υποκαταστήματος Αλεξανδρούπολης.
Το φωτογραφικό υλικό είναι ενδεικτικό των υπηρεσιών που παρέχει, και απέχει παρασάγγας από τις υπηρεσίες “Πολυιατρείου / Ιδιωτικού νοσοκομείου”:















